Следвайте ни

Детското хранене във фокуса на „Фудтех 2019“

Детското хранене е акцентът на Международната изложба „Фудтех 2019“. На нея ще се презентират здравословни и висококачествени хранителни продукти, технологии и техника за тяхното производство. "Фудтех" ще се проведе паралелно с "Агра" и "Винария" от 20 до 24 февруари в Международен панаир-Пловдив.

Още в първия ден ще се състои форумът  „Сладка игра с вкусна храна“, посветен на знанията за ползите от храната. Третокласници от училище „Д-р Петър Берон“ ще правят сандвичи, ще участват във викторина и ще се забавляват с атракции.

На Фудтех се открояват разнообразни български месни и млечни изделия, зеленчукови консерви по традиционни рецепти и модерни функционални продукти. Вкусовата палитра се обогатява със специалитетите на суши бара, който за първи път присъства в Града на виното и деликатесите. Там ще бъде разположен и фермерски пазар. Той изкушава с мед и пчелни продукти, сирене и кашкавал, медовина, малиново вино, месни деликатеси, чипс от плодове и зеленчуци, сос от годжи бери, зеленчукови  пастети, лютеница,  печени зеленчуци. 

Ендокринолог ще дава консултации на децата и младите хора с диабет за балансирано хранене на  щанда на Национална асоциация . Посетителите ще научат как да подбират продуктите според сезона и възрастта си. Ще се правят и  измервания на кръвна захар. 

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?