49

Десетима ще се борят за шефското място на Летище Пловдив

Екскметът Тодор Чонов е сред кандидатите за независим член на аеропорта

Десетима кандидати влизат в битката за управление на „Летище Пловдив“ ЕАД. Предстои да бъдат избрани двама представители на държавата и един независим член. Както „Марица“ писа Министерството на транспорта и съобщенията обяви пореден конкурс за шефско трио на аеропорта, тъй като резултатите от проведената процедура преди година от служебното правителство не се признаха от сегашното ръководство на ведомството. 

За участие в надпреварата за двама представители на държавата са допуснати и тримата настоящи членове на Съвета на директорите – Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов. Документи са подали също бившите шефове на летището Андрея Андреев и Пламен Спасов. Претенденти за поста отново са Владимир Зайков от ТИЗ, както и юристът на аерогарата Михаил Благомиров. Списъкът се допълва от трима  нови участника в конкурса - Стефан Христозов – основател на безпилотен стартъп, Виктор Налбантов – бивш изпълнителен директор на „Табак Маркет“ АД и Николай Бозев. Тази пролет Бозев бе кандидат за народен представител от ПП „Български възход“ от Пазарджишка област. 

Изненадата сред кандидатите за независим член към Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД е бившият зам.-кмет и кандидат-кмет за Пловдив Тодор Чонов. Той ще се съревновава с още 8 от изброените по-горе, с изключение на Андрея Андреев и Михаил Благомиров. 

Надпреварата ще се проведе в две части: писмена и устна. Писмената работа трябва да включва концепция и оценка на настоящото състояние на летището, както и цели, посока и инструменти за неговото развитие за период от три години. В концепцията трябва да има информация и за личния принос на кандидата към управлението на предприятието. До устната част на конкурса ще се допуснат кандидати, които получат най-малко 20 точки.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Гошо шефа

Гошо шефа

23.11.2023 | 19:58

Скоро ще търсим и нов инспектор

Отговори
4 0
Хахаха

Хахаха

23.11.2023 | 19:20

То пък едно летище…

Отговори
2 3
Мамицооо

Мамицооо

23.11.2023 | 17:53

Този с 12 метровите нови автобуси ,купени втора ръка ,сега ще ни купува Ербъси и Боинг.....срамно е оправи транспорта в Пловдив !

Отговори
6 0
Ужас

Ужас

23.11.2023 | 16:39

Тодор Чонов оправи градският транспорт и сега е ред на въздушният...Някой да му каже,че не става за нищо и да си гледа пенсията.

Отговори
13 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

23.11.2023 | 16:29

Егати и навалицата за едно летище с три полета седмично! Как ли се обяснява това?

Отговори
11 1
Айше

Айше

23.11.2023 | 16:38

Кучи влачи диря няма

Отговори
10 0
Енчо Енчo

Енчо Енчo

23.11.2023 | 18:20

то няма перон и ГСМ - ти за полети говориш. Че то ако плаща за частния перон ,още от сега е фалирало.

Отговори
6 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?