49

Депутат от "Промяната" купи верига хотели

Компанията „Лавс“ ООД купи хотелите „Лион“ в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско. Това обяви за TravelNews Вангел Иванов, управител и съдружник във фирмата, в която 75% участие има депутатът от “Продължаваме промяната“ от Благоевград Владимир Табутов. Сделката е реализирана между фирма „Хотели Лион“ ЕООД (досегашен собственик на хотелите) и „Лавс” ООД. Цена на сделката не беше обявена, но капиталът на „Хотели Лион“ ЕООД е в размер на 17.7 млн. лв.

Самият Иванов от 6 години управлява хотелите и има добри наблюдения над групата. “Ние съвсем скоро придобихме имотите и все още нямаме дългосрочна инвестиционна програма. Обмисляме варианти за развитие и обновяване на обектите, но ни трябва все още време, за да съобщим плановете си”, коментира Вангел Иванов. Той допълни, че планират и друга сделка за покупката на още един хотел, но засега не съобщи за кой и къде става въпрос.

Едноличен собственик на капитала на „Хотели Лион“ ЕООД беше „Транскапитал” ЕООД, която притежава най-големия логистичен парк в София и е част от „Андреев инвестмънт груп“ на Винсент Андреев. 

 
Владимир Табутов навлезе в хотелиерския бизнес още през 2016 г., когато придоби „Катарино СПА хотел“ до Разлог от тогавашната СИБАНК. Сделката се осъществи през друга фирма на Табутов - "Хидроенергийна компания" АД, в която е съдружник с благоевградските бизнесмени – братята Кирил и Иван Чапови. Дружеството строи соларни паркове по цял свят, притежава фотофолтаични паркове и ВЕЦ-ове у нас, както и търговия с електроенергия. Хотел „Катарино“ разполага с минерална вода и беше изцяло обновен, като набляга на СПА туризма.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Николай

Николай

21.10.2022 | 07:13

Добрич по намирисва. Някой да се заеме с проблема. Съвсем сериозно,без да се обиждате,ако някой от Добрич чете това. Лятото наистина по намирисва.

Отговори
3 0
Боян

Боян

21.10.2022 | 06:54

И после ще ми говорят за справяне с корупцията, съдебната система и т.н.

Отговори
6 1
Ники  Лауда

Ники Лауда

20.10.2022 | 17:16

Много ,чудно от къде са му парите...ясно е ,че е подставен .В енергийния сектор доста трябва да се вложи и то в соларните панели.

Отговори
12 1
Ей, това била Промяната

Ей, това била Промяната

20.10.2022 | 14:22

от вашия джоб в моя!

Отговори
19 2
Гери Йорданова

Гери Йорданова

20.10.2022 | 15:36

От къде има тези милиони господина ? Защо не му поискат обяснение ! Ние гласуваме за едни , а покрай тях влизат никому непознати личности , които са богати до безумие ! До кога , бе , хора , ще бъде така !

Отговори
20 1
Калуди

Калуди

20.10.2022 | 20:47

Пак гласувайте за пипи-тата другия път. Те ще ни оправят. Така ще ни оправят, както никой досега не успя. И после ще се питате откъде ни дойде? От собствената ви глупост дойде - от тия дето вярвате на явни лъжци и крадци.

Отговори
6 2
Кучето

Кучето

20.10.2022 | 12:50

Си лае, керванът си върви... Кой имал пълни касички :-) Във всеки случай не и народа

Отговори
21 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?