Следвайте ни

Дават до 20 000 лева безвъзмездно на малки фирми

От 5000 до 20 000 лева безвъзмездна помощ на малки и средни фирми ще предоставя Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/. Набирането на кандидати започва от 20 ноември.  Бюджетът на програмата е  над 9 милиона лв. и се очаква да подкрепи близо 450 компании. 

Ще бъдат предоставяни два типа ваучери за безвъзмездна помощ към бизнеса:

Тип 1 на стойност 5 000 лева, които представителите на малките и средните предприятия ще могат да използват за изработка на сайт или приложение.

Тип 2 на стойност 20 000 лева за производствени и логистични дейности, както и за взимане на мерки за кибер и информационна сигурност.

Това обясни Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП. Днес на специално събитие в София бе обявен старта на пилотното издание на Ваучерната схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии към малките и средните предприятия .

 

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?