Следвайте ни

Държавата изсипа 1 милион в Пловдив заради голям инвеститор

viber icon

Правителството одобри  отпускането на  1,027 млн. лв. на Община Пловдив за изграждането на две нови улици в Индустриална зона „Изток“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), стана ясно след заседанието на Министерския съвет днес.

От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: част от "Улица „Владая" и връзка с бул. „Марица".

Пътят стига до границите на имота, в който ще се изпълнява сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект на „БТЛ Индъстрийз" АД - „Изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура".

Връчването на сертификат за инвеститор клас А на “БТЛ индъстрийз”

Новият завод на „БТЛ Индъстрийз" АД ще се помещава на мястото на бившата кожарска фабрика „Пулпудева”. Теренът – около 20 хиляди кв.м. бе закупен на публичен търг, а общата инвестиция ще надхвърли 20 милиона лева. Очакванията са производството на медицинска апаратура да стартира догодина

Екипът нa зам.-кмета  Стефан Стоянов  вече няколко години работи в тясно сътрудничество с Министерството на икономиката и BTL  за реализирането на проекта и сертифицирането на компанията.

„Това е важна подкрепа за Общината и ясен знак към инвеститорите, че Пловдив ще продължи да се развива както център на най-голямата икономическа зона в България и ще подкрепя компаниите, които инвестират във високотехнологични производства и създават условия за добре платена работа“, коментира кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че екипът на общината е положил много усилия, за да се случи този проект. „Благодаря на министъра на икономиката и на цялото правителство за бързата реакция и за подкрепа, дори и в тази трудна година бяха осигурени средства за Пловдив“, заяви още Здравко Димитров.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Разделение

Разделение

16.09.2020 | 15:40

Държавата и робската провинция Пловдив? Това да не е фантастика?!

Отговори
4 2
Густо Майна

Густо Майна

16.09.2020 | 15:21

Стига с тази разсипия и тово изсипване на народна пара! Дайте ги за подобряване на живота на хората, за подобряване на екологията за да не дишаме най-мръсния въздух в Европа! Дайте ги за удобен и екологичен обществен транспорт, за да намалее трафика, дайте ги за детските градини, за инфраструктурата на междублоковите пространства, че в кварталите с танкове неможеш да минеш! А не ги изсипвайте в частен интерес на мними чуждестранни и нвеститори!

Отговори
8 2
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

16.09.2020 | 18:34

Да, дайте ги на мен!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?