Следвайте ни

Данъчен №1 инвестира в имот в Гълъбово

Борбата с незаконното строителство се оценява едва на 1374 лева месечно

viber icon

Директорът на ТД на НАП - Пловдив Венелин Найденов се разписва срещу 4236 лева, или годишно доходите от трудовите му правоотношения са малко над 50 000 лева. Това става ясно от декларацията му пред КПКОНПИ. В сумата влиза и допълнителното възнаграждение за постигнати резултати, които се изчисляват на тримесечна база. Териториалната дирекция има и двама заместник-директори, като минималната заплата за този пост е 2500 лева, стана ясно от обява на приходната агенция неотдавна, когато се търсеше човек на тази позиция. През 2018 година данъчен №1 е направил сделка за къща с двор и парцел в село Гълъбово, като новопридобитата недвижимост се води семейна собственост.

 


Почти идентично възнаграждение получава и управителят на Военна болница Ангел Пеев, става ясно още от отчетите пред антикорупционния орган.

 


Оттам нататък картинката със заплатите на лицата, заемащи висши публични личности в Пловдив, става печална. С възнаграждение от  3240 лева се нарежда д-р Аргир Аргиров, който управлява втората по големина болница в областта УМБАЛ „Пловдив“. Миналата година от прокурист той бе избран за изпълнителен директор на лечебното заведение след решение на Съвета на директорите. Това поприще не му бе непознато, тъй като заемаше този пост в продължение на почти пет години - 2009 до 2014 г., а преди това от 2000 до 2009 г. бе заместник-директор. Работил е като заместник управител на МБАЛ "Свети Панталеймон" и на Регионалната здравна инспекция.

 


Отново здравна служба изстрелва следващата доходна служба в Пловдив. Шефката на РЗОК Йорданка Караиванова, която управлява Касата тук от октомври миналата година, а преди това е оглавявала РЗОК в Пазарджик, е получила годишно трудово възнаграждение от от 34 707 лева. Директорът на РЗИ пък Ваня Танчева-Манчева се разписва срещу 33 881 лева годишно, или по 2823 лева на месец.

 

Още по-скромни заплати декларират шефовете на ключови звена в Пловдив. Директорът на Агенцията по храните Камен Янков е с възнаграждение 1714 лева, въпреки това той е успял да придобие автомобил Нисан Кашкай през миналата година. Финансирал е покупката с продажба на недвижим имот и спестявания, декларира Янков. Приблизително като него получава и шефът на ДФ Земеделие Йосиф Ячев. Шефката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева - с 1641 лв. Въпреки семплата официална сума Басейнова дирекция Източно беломорски район стана арена на люта битка за високи постове. Веселин Марешки в национален ефир обяви в началото на годината, че на бившия директор Георги Семерджиев му е искан рекет от 10 бона, за да запази мястото си.

 


Борецът срещу незаконното строителство пък - шефката на РДНСК Мария Дончева, работи за 1374 лева на месец. Нещо повече - срещу тези пари дамата управлява целия Южен Централен Район.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?