49
Следвайте ни

Данъчни порязаха култово заведение на Гребната

viber icon

Черният списък на НАП Пловдив набъбна с десетки нови обекти, които подлежат на запечатване. Най-много нарушения на Закона за данък добавена стойност са констатирани в хранителни магазини, следвани от заведения за бързо хранене и търговци на плодове и зеленчуци. Най-често не са издавани фискални бонове или в тях липсват т.н. реквизити.

И в двата случая се прилага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Санкцията може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Сред „шамаросаните“ заведения са кафе-аперитив „Бамбу Гарден“ на Гребната база, което се стопанисва от Атанас Шумански чрез „Ариголд 86“ ЕООД и ресторант „Супичката“ – на ъгъла на бул. „Руски“ и ул.“Филип Македонски“, с управител Ангел Маргаритов. В издънка е хванат и магазин „Дон бонбон“, разположен в Търговски център „Марица“ на Пешеходния мост. Магазинът се управлява от КГБ 2008 ЕООД, с едноличен собственик Костадин Христов.

В списъка се нареждат още магазинът за плодове и зеленчуци  на ул. „Елин Пелин“ 66 А и хранителният магазин на бул. „Марица“ 41. Първият обект се управлява от „Фрутаком“ ООД, с управител Веселина Драмалиева, а вторият от „Миднайт шоп“ ЕООД – на Цветомира Вакова.   

Актове са връчени и на заведенията за бързо хранене на бул. „Копривщица“ 36 и бул. „Пещерско шосе“ 26. Те се управляват съответно от „Мираж – 1972“ ЕООД, собственост на Петър Пършев и ЕТ Камиива – Тодорка Халачева.

При извършената наскоро проверка на борсата край Първенец, данъчните са санкционирали „Златина 1989“,  ЕООД, наемател на два склада за плодове и зеленчуци, както и ЗП Марияна Стоянова.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

повече проверки трябват!

повече проверки трябват!

30.09.2021 | 17:23

При такива надценки на които работи бамбуковото кафене е странно защо укриват данъци. 1 минерална вода 0,5л ПВЦ там е 2 лв!

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?