Следвайте ни

ДАЕУ обяснява как да ползваме електронен подпис за е-услуги

viber icon

С предоставената възможност гражданите да заявяват електронни административни услуги чрез Единния портал, администриран от Държавна агенция „Електронно управление“ – www.egov.bg, като използват облачен или мобилен квалифициран електронен подпис и подписват заявленията си безплатно в рамките на един месец, от агенцията обръщат внимание на следното:

По отношение на облачен КЕП, издаван от „Борика” АД: 

За целта е необходимо да посетите офисите на дружеството. Ако вече притежавате КЕП, издаден от „Борика” АД, то можете да заявите онлайн издаване на облачен КЕП. Повече информация можете да намерите на https://store.borica.bg/bg/b-trust/certificates/cloud, както и на телефон 0700 199 10 или *9910 (за мобилни оператори).  

За мобилен КЕП, издаван от „Евротръст технолъджис" АД: 

Заявяването се осъществява онлайн. Необходимо е да се свали мобилното приложение на компанията и да се премине през процес на видео идентификация. За повече информация: https://www.youtube.com/watch?v=pu6VsrOjkQY или на телефон +359 2 448 58 58.

Чрез Единния портал за достъп до електронни административни услуги - www.egov.bg, се предоставя възможност за:

- заявяване на административна услуга;

- получаване на информация за видовете електронни услуги, активни към настоящия момент в Портала и за процедурата, през която преминава процесът по заявяване;

- достъп до образците на необходимите документи;

- връчване на заявлението за услугата чрез Системата за сигурно електронно връчване, поддържана от ДАЕУ - edelivery.egov.bg;

- заплащане по електронен път на дължимите такси за административната услуга чрез „Средата за електронни плащания“- pay.egov.bg. 

Активните към момента електронни административни услуги, които могат да се заявят чрез Единнния портал, можете да намерите на http://unifiedmodel.egov.bg/wps/portal/unified-model/for-citizens-and-businesses/active-e-admin-services/active-e-admin-services. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Mitko

Mitko

05.06.2020 | 21:59

Кога ще има съкращения в тази агенция ? Повечето от служителите са пенсионери от МВР и МО а има хора и на по 70 години които си трайкат там

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?