49
Следвайте ни

Да купим ли имот, за да се предпазим от инфлацията?

viber icon

Купуването на имоти не е защита от инфлацията и въобще не бива да се счита за универсална рецепта за добра инвестиция в момента. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в предаването „Денят започва” по БНТ. Жилище трябва да купуват хората, които наистина имат нужда от нов дом. Съвсем не е сигурно, че т.нар. инвеститори, които правят сделки с цел отдаване под наем или препродажба, ще спечелят от това след година или две.  На теория се счита, че справедливата, здравословна обусловена цена, е равна ориентировъчно на 10 годишния наем на имота, допълни банкерът, но уточни, че пазарът у нас има доста изкривявания. 

Относно галопиращите цени на храни и други стоки и услуги у нас, Хампарцумян уточни, че част от тях са спекулативни. Производителите и търговците пробват едно ценово ниво и ако има купувачи – то може да остане трайно. Ако не обаче – цената неминуемо трябва да падне. Банкерът даде за пример истерията за медицински маски в началото на пандемията. По думите му тогава една кутия се е предлагала за 60 лева, а сега е почти десет пъти по-евтина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Андрей

Андрей

19.10.2021 | 18:50

Значи да не купуваме имоти за да може такива като тебе да ни яадат парите мръсен арменски евреин

Отговори
10 4
Прост селянин

Прост селянин

19.10.2021 | 15:12

Заглавието едно, съдържанието друго...който си е прост нищо не научава от статията...има инвестиции... ... За доходи, има инвестиции за влагане на парите...като отмине инфлацията да си върне парите без да са се обезценили, има и злато има и ...спомени...

Отговори
3 2
Слабоумен

Слабоумен

19.10.2021 | 09:57

Парите в Швейцарските Банки нямат инфлация защо ли...

Отговори
6 2
математичетата като са много умни защо не кажат нещо а с Ковид ...

математичетата като са много умни защо не кажат нещо а с Ковид ...

17.10.2021 | 13:33

Тоя химик, какви ги дрънка във финансовия сектор, а нещо за Ковида няма ли да каже?

Отговори
9 6
Геро

Геро

17.10.2021 | 13:13

Човека е хитър арменец и въпреки всичко го обясни на простаците.Жилище или апартамент се купува когато може да се възвърне с 10годишин наем.Дали в момента има такава цена или възвращаемостта е за над 25години сами преценете.

Отговори
28 5
ГЮРО

ГЮРО

17.10.2021 | 12:54

Вижте как изглеждат мошеници. Непрекъснато вдигат таксите, лихвите по депозити и вноски станаха нулеви и отрицателни, а тия заприличаха на угоени свине. Ползват хорските пари и на всичко отгоре им взимат такса. А имало инфлация. Преди да се набутаме в Гейвропейския съюз, при инфлация се вдигаха и лихвите. Сега такова нещо няма. Скубят здраво.

Отговори
27 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?