46

City break: Вижте топ дестинациите на българите тази есен

Всеки пети българин, търсещ полети за city break през есента, иска да посети Рим. Милано и Барселона също са в челната тройка като дестинации, до които българите искат да организират самостоятелно своята есенна екскурзия.

Интересен факт е, че Италия е единствената държава, която има повече от един представител в класацията на топ 10 най-популярни градове тази есен - почти 50% ще пътуват до Италия за своя city break през следващите месеци, сочи проучването на онлайн платформата за организиране на пътувания - eSky.bg. Почти 81 на сто от анкетираните в България са декларирали, че през настоящата година ще отидат поне на един city break. Това са част от резултатите от допитване на туристите, ползващи услугите на компанията. 

След фаворита Рим, българите предпочитат да организират пътуване до Барселона. На трето място идва модната столица на Италия - Милано. Веднага след нея се нарежда Париж, изпреварвайки Виена в класацията на най-предпочитаните есенни дестинации с по-малко 0,05%, оставяйки австрийската столица на пето място.

Всяка дестинация е различна и предлага на туристите различна дестинация. Един от важните фактори за пътуване обаче е хубавото време, което в Италия и Испания е гарантирано през есента.

Колко време отделят българите за city break през есента? Барселона се оказва, че е дестинацията, за която сънародниците ни отделят най-много време - средно по 6 дни на пътуване. В Рим и Милано те искат да прекарат по средно 5 дни, а в останалите градове от класацията, прекарват между 4 и 5 дни.

„Вече не разглеждаме city break пътуванията само през призмата на евтините полети. Разбира се, това все още е фактор, който според скорошно проучване на GfK - над 60% от анкетираните българи вземат предвид, когато организират сами по-кратки пътувания в чужбина. Въпреки това, атрактивните дестинации за пътуване, възможността за гъвкави дати и стандартът на настаняване също са важни за нас. Виждаме, че за да задоволят тези нужди, когато са на city break, пътешествениците избират да резервират именно city break пакет от полет плюс хотел", обяснява Маргарита Касабова, представител на eSky.bg.

Методология

Данните от eSky.bg, използвани в анализа, се отнасят до търсения на полети за периода 01.09-30.11.2023 г., които са направени в дните между 01.06.2023 г. до 31.08.2023 г. Данните са само за българския пазар и включват двупосочни полети, за които излитането е било или ще бъде от летища в България.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?