Следвайте ни

Чудо! Хотелите в Пловдив се напълниха

viber icon

Глътка въздух за пловдивските хотели – международният турнир по класическа и совободна борба „Дан Колов – Никола Петров” успя да напълни част от тях. Турнирът стартира днес и ще продължи до 11 април, а гостите са от 23 държави. Заради противоепидемичните мерки обаче състезанието ще се проведе без публика. Само състезателите са 300-400 души, ориентировъчно посочи Стоян Добрев, двукратен европейски шампион по класическа борба, а сега в екипа на организаторите. Гостите в Пловдив ще бъдат в пъти по-малко от годините преди пандемията с COVID-19, през 2020 г. турнирът пък бе отменен.

Сега състезателите, съдиите и международните делегати са настанени в няколко хотела. Официалните лица са в 4-звездния „Алианс”, който е буквално залепен до мястото на провеждане на турнира - зала „Сила”. И спортната зала, и хотелът, а и шивашката фабрика между тях е на един и същ собственик – ЕТ „Тоник-Антон Кьосев”. За дните на спортното мероприятие в хотела е невъзможно да се намерят свободни стаи, показа проверка през booking. сom. Първата свободна дата за резервация е 13 април. Част от състезателите са настанени в хотел „Империал”, а друга – в "Тримонциум Рамада", научи „Марица”. Най-големият пловдивски хотел - Гранд хотел Пловдив, е избрал да не работи до средата на април. 

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов гостите в хотелите се изхранват единствено в режим рум-сървиз. Това важи и за състезателите по борба, независимо че за да стигнат до България те имат отрицателни PCR-тестове. Ресторантите на закрито не работят.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?