71

ЧСИ продава машините от фалиралата маслобойна в Първомай

Частен съдебен изпълнител обяви публична продан за оборудването на фалиралата фабрика за олио в Първомай. Както „Марица“ писа, преди 4 месеца стартира търг за продажба на производствената база и прилежащите към нея сгради за над 1,5 млн. лв. Репортерска проверка установи, че не е имало купувач. 

Сегашната мярка с продажбата на  машините и съоръженията се прилага с идеята, ако някой прояви интерес и участва в търга,  със средствата да се покрият част от борчовете на собственика на маслобойната – „Макри 7“ ЕООД. Припомняме, че има образувано изпълнително дело срещу дружеството, с едноличен собственик Мариана Кръндарова. Съдебната процедура е предизвикана заради неизплатени дългове към банка и юридически лица.

Началната цена, от която ще стартира продажбата на всички 35 движими вещи, върху които има наложен запор, е 422961,60 лв., което е 80 процента от тяхната оценка. 

Машините могат да се огледат на място в дните понеделник, сряда и петък. Цехът за производство на растителни масла е разположен в бившия Стопански двор в Първомай.

Наддавателните предложения ще се приемат до 11 юли 2024 г. Дали ще има купувач ще стане ясно следващия ден в сградата на Районен съд Първомай.

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?