ЧСИ подгони прочута пловдивска фирма за борч от 1,2 милиона

Базата на една от емблематичните в строителния бранш компании в Пловдив – „Адлер - МК“ ООД, отново се продава от частен съдебен изпълнител. Крайната мярка е наложена заради задължения към НАП в размер на 1 254 060 лв., отделно и към ПроКредит Банк, която е запорирала имота. 

Производствените мощности на дружеството се намират в Северната индустриална част на Пловдив, в местността Инджерлийка. Стартовата цена на имота е 1 195 891,20 лв. Същата е занижена значително в сравнение с предната от проваления търг през септември 2019 г. Тогава наддаването тръгваше от 2 135 520 лв. 

„Адлер - МК“ ООД е една от първите частни компании в Пловдив.  Основана е през 1995 г. от Светлана и Георги Томбакови. Основната им дейност е проектиране, изграждане и строителство на многофункционални промишлени сгради от метал и стоманобетонови конструкции. Навремето те са изпълнявали поръчки на Международен панаир Пловдив, Аквапарка под тепетата, производител на хляб в с. Радиново, канадската рудодобивна компания „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, спортния комплекс в Козлодуй и др. 

Финансовият обръч около „Адлер“ започва да се затяга при кризата през 2008 г. Тя е последната година, в която семейната фирма бележи пик в приходите си от продажби – над 6 млн. лв., сочи справка в Търговския регистър. Като повечето компании в строителния бранш, през следващите няколко години и тя прави опит за излизане от кризата. След 2016 г. обаче приходите й рязко спадат и две години по-късно те са едва 187 хил. лв. 

Икономическата обстановка в страната не е нормална, особено за фирми като нашата, която работи на светло. Но надежда от ситуацията има. Създали сме фирмата с много желание и любов, и сме я отглеждали като малко дете“, коментира пред репортер на „Марица“ Светлана Томбакова. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?