49
Следвайте ни

Четирима в битката за 2 шефски поста на Летище Пловдив

viber icon

Четирима са допуснатите кандидати в конкурса за избор на членове на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД, съобщиха от Министерството на транспорта. Това са бившите изпълнителни директори Спас Шуманов и Андрея Андреев, настоящият Пламен Спасов и юристът на аеропорта Михаил Благомиров.  Последният за първи път влиза в битката за шефски пост.

Както „Марица“ писа, Министерството на транспорта стартира в края на октомври поредната процедура за избор на двама членове -представители на държавата в Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД. До безпрецедентната ситуация се стигна, след поредица рокади на аеропорта. Пламен Спасов, който бе сред спечелилите предния конкурс за независим член, сега е и.д. директор на аерогарата. Той зае мястото на кап. Андрея Андреев, който пък хвърли оставка. Дългогодишният пилот и екс шеф на летището открито възропта срещу провежданата от държавата политика в областта на гражданската авиация и въздушния транспорт и налагането от Министерството на транспорта участие на некомпетентни хора в управлението на дружеството, визирайки Владимир Зайков, който този път не е сред кандидатите в конкурса.

До 22 ноември одобрените четирима претенденти трябва да представят писмена концепция за развитие на летището. Концепцията включва и стратегия за развитите на дружеството с фокус привличане на нови клиенти за пътнически и карго бизнес и взаимодействие с туристическата и товарната индустрии.  В концепцията кандидатът представя и приноса си към управлението на аеропорта.  

Тези, които получат най-малко 20 точки, ще бъдат поканени на интервю. По време на устния изпит ще им задават въпроси на тема: „Неотложни мерки за повишаване на финансовата и оперативната стабилност на предприятието“.

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

колектива

колектива

17.11.2021 | 09:07

С вас сме, Капитане!

Отговори
0 1
Стария снегорин

Стария снегорин

16.11.2021 | 23:14

Щото пък Шуманов и Спасов са много компетентни в авиацията. хаха. Зайков ще ги сложи и двамата в малкия си джоб по компетентност. Той беше водеща фигура при участието на консорциума в концесията, която държавата тогава подари на "китайците" и е много наясно с цялостната обстановка на летището. А какви са тия гимнастики на Андреев. Искам, не искам, после пак искам, а?!? В тая компания липсва още един звезден "герой" - Дпйчин Ангелов. Ама той има ангажимент към една друга държавна фигура, която му подари апартамент.

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

16.11.2021 | 18:43

Владо Зайков е бивш щабен, патерица на Р.Радев. Ясно ви е, кой е човека, който лобира за него чрез транспортното министерство.

Отговори
4 3
Бай Иван

Бай Иван

16.11.2021 | 22:27

Зайков не е "патерица' на Радев. Участието му в "конкурса" за директор на летището беше в синхрон с длъжността му "Директор на ТИЗ".

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?