Следвайте ни

Цените по морето падат с 20 процента, вижте намаленията

Ковид и дъжд развалят плажа от 1 септември

viber icon

Цените по морето падат от 1 септември, но съвсем не с толкова, колкото очаквахме. Това е краткият извод от бърз преглед на офертите на хотели и курортни комплекси. Намалението засега е между 10 и 20 процента спрямо цените в пиковия месец август. Едно обаче е сигурно - плажът ще е полупразен и борба за шезлонги няма да има. Причините са няколко - ковид заболеваемостта, която започна да катери върхове и вероятно ще промени плановете на много летовници за късно море и продължаващото затягане на мерките при входящия туризъм. И за капак - последните дни на август и първите на септември не обещават идеално време за плаж.

От години повечето места за настаняване делят лятото на четири части с различни цени. Общото е, че за ранно юнско море искат почти същите пари както за септемврийското. От края на миналата седмица студио в комплекс на плаж "Нестинарка" в Царево се резервира за 113 лева на база ол инклузив. До 26 август същото е струвало 132 лева, или номиналното намаление е под 20 лева. След 9 септември цената пада на 100 лева. В Слънчев бряг положението е същото - двойната стая, която до 24 август е струвала 102 лева, вече става 91 лв., или едва с 11 лева по-евтина. Изхранването също е ол инклузив.

В 4-звезден комплекс на Златни пясъци пък намаляват цените още по-символично - двойната стая на база ултра ол инклузив пада от 74 лева на 69 лева, или с 5 лева по-малко.

След 15 септември обаче повечето морски хотели, които са решили да удължат сезона, пускат екстри от рода на "7 = 6", тоест едната нощувка е бонус. За по-дълъг престой хотелиерите подаряват две безплатни нощувки. Луксозен хотел в Свети Влас предлага цена от 189 лева на човек в двойна стая за 5 дни, с включена храна. Офертата гласи, че това всъщност е реалната цена на 3-дневния пакет. Така почивката за двама ще излезе 378 лева във втората половина на септември.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Алито от София

Алито от София

30.08.2021 | 16:25

Ми то с много пари падат цените, а у тези дъждове има ли кой да ходи да ги напцува

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?