49
Следвайте ни

"Булгаргаз" с крачка назад, скокът ще е под 32%

viber icon

„Булгаргаз“ предлага цената на природния газ от 1 ноември да стане 124.76 лв./MWh  (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). КЕВР обсъди днес заявлението на обществения доставчик, но крайното решение за цената Комисията ще даде на 1 ноември. За сравнение – за октомври цената на синьото гориво бе 94,54 лв./MWh. Ръстът е с 32%.

На откритото заседание изпълнителният директор на „Булгаргаз“ ЕАД Николай Павлов направи анализ на динамиката на цените на природния газ на европейските пазари и прогнозира, че в резултат на лекото понижение през последните дни, цената на синьото гориво за българския пазар за ноември се очаква да бъде по-ниска от предложената в заявлението на дружеството. Разчетите на дружеството показват още, че тази цена ще бъде с 30 на сто по-ниска от цените на европейските газови борси.

От „Булгаргаз“ ЕАД обявиха, че всички необходими количества за българските потребители са гарантирани като важен фактор за това са и нагнетените количества природен газ в ПГХ Чирен, които са с 15% по-големи в сравнение със същия период на 2020 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?