Следвайте ни

Будка в Столипиново – прозорец към света

viber icon

Бяла будка в квартал Столипиново всекидневно посреща стотици роми, за да им помогне в намирането на най-лесния и евтин начин за пътуване из Европа. Предлаганите дестинации са най-разнообразни и обхващат държави като Англия, Франция, Германия, Италия и др.


Поводът за пътуването в чужбина може да бъде най-различен, но най-често клиентите на ул. „Ландос“ 16 намират подкрепа в уреждането на различни документи нужни за напускането на страната. Преводът и легализацията също са част от предлаганите услуги. След оправянето на бюрократщината най-често хората бягат зад граница, за да намерят работа и по-добро бъдеще.


Исмаил Дене работи почти без почивка в павилиона. Той предлага на заинтересованите помощ при попълването на формулярите, офертира ги за  закупуването на билети на най-ниски за тях цени и е готов да откликне за всякакви въпроси, които възникнат относно детайлите около заминаването и връщането.


„В момента цените са малко високи. Говоря за самолетните билети. С автобус не е удобно на дълъг път, затова по добре по небе. След около месец ще паднат цените и мога да предложа нещо за до 250лв“ – обяснява Дене.


Дестинации като Рим и Милано със самолет в момента струват между 380 и 400лв. Най-търсени, обаче по-скъпи или изгодни си остават германските градове сред които най-много кандидати има за Дюселдорф, Кьолн и Хамбург.


Успешният бизнес на Сюрия Юсуф и синът му Исмаил „помага“ абсолютно всякак на клиентите си, които искат да придобият опит в чужбина.  


„Дене Консулт има билети и за автобус и за самолет и за подводница, даже. Всякак може са се тръгне“ – шегува се Исмаил.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

манго

17.07.2019 | 12:13

а бе нека циганската сган пътува ама да не се връща!!!!!!!!!!имаме си достатъчно паразити в парламента!!!!!

Отговори
4 3

Кмета

17.07.2019 | 07:39

Обажда се гражданската ни съвест, щото за българите се спазват всички закони и наредби , а за хора , които се казват Сюрия,Юсуф и Исмаил те не важат.Там администрацията здраво стиска очи и не иска да предприеме нищо.На таова му се вика бездействие, или отказ да си изпълни служебните задължения, нали г-н Ангел Славов-директор на пловдивски общински инспекторат, или кметчето на ИзтОчен!!!? Ще си изпълнят ли служебните задължения спрямо "белия лебед"-предмет на репортажа??? А прокуратурата ще направи ли проверка,откога действа "бюрото за билети", какви действия е предприела администрацията по този павилион, има ли нещо общо с покупко-продажбата на гласове в Столипиново по време на избори?!!!

Отговори
8 3

@

16.07.2019 | 19:20

Не знам кой кмет се обажда, абдикиралия ли? След като има регистрирана фирма - павилионът не е нещо необикновено за махалата. Жителките му, които продават семки на тротоара да не би да са юридически безупречни? А пазарът - той законен ли е?

Отговори
7 6

Кмета

16.07.2019 | 18:55

Павилионът е незаконен. Поставен е без необходимите документи, търг или друго. Питайте в кметството.

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?