Следвайте ни

Брокер на имоти става зам.-министър на туризма

viber icon

Ново назначение в Министерство на туризма изправи бранша отново на нокти. Мария Белколева е брокер на имоти и ще е вице на министър Стела Балтова. Тя застава на поста със заповед на служебния премиер Стефан Янев. „Никой от бизнеса не само не знае името на новият зам. - министър и неговата професионална биография, но и се съмнява, че ще успее да запомни дамата в оставащите дни до края на мандата. Предвид факта, че туризмът е сложна материя и поставянето на хавлия на плажа, пътуването по света и ползването на самолет не са достатъчен опит“, пишат в гневно становище от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Те съзират в назначението „поредният знак от страна на държавата, че важният отрасъл туризъм, който генерира между 11 и 14% от БВП не само не е приоритет, а не се взима насериозно от държавата“.

В прессъобщението за новото назначение се посочва, че Мария Белколева притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Организация и управление на корпоративната сигурност“ от Военната академия „Г. С. Раковски“-София. Близо десет години е работила в сферата на банковото дело. През последните две години е директор в Борда на Директорите на канадска компания, като дейността й е била в областта на консултантските услуги.

Мария Белколева е работила години наред като брокер на недвижими имоти в град Торонто, Канада.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?