49
Следвайте ни

Британска IT компания стъпва в Пловдив, наема специалисти

viber icon

Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното кралство разкрива постоянен офис в Пловдив. Това си намерение презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

От компанията, до момента базирана само в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив заедно с още два града в страната, където да разрастват дейността си. Пловдив засега ще е и единствен в Южна България, заради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната. Endava вече е започнала да наема IT специалисти в Пловдив. За 5 години, откакто са в страната, инвеститорите вече разполагат с над 300 служители, които разработват, внедряват и поддържат различни софтуерни решения от най-ново поколение.

По време на срещата бяха маркирани и бъдещи възможности за сътрудничество с  община Пловдив, а от IT компанията заявиха, че имат готовност да работят за развиването на местната IT общност, да предлагат различни стажантски програми, също и в организирането на конференции и срещи в техническия сектор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Биткойнър

Биткойнър

09.12.2021 | 20:45

Всеки от вас, който желае да спечели безплатно криптовалута Биткойн, нека следва най-подробното ръководство в българското интернет пространство : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0
Дивна

Дивна

08.12.2021 | 22:09

Стоянов, махай се, ти си гербаджийско недоразумение!!!а тия са дошли само заради ниските заплати, верайте ми!

Отговори
1 1
Инеститори

Инеститори

08.12.2021 | 12:04

Ако някой реши да прави бизнес не разбирам какво общо има тук общината, явно се надяват за бизнес с общината. Колко много фирми тръгнаха през време на демокрацията, не знам някои от тях да са се срещали с общината, продължават да се случват странни неща. То май така се започва, имаше индира ли беше за транспорта и други все срещи, ама за пари. Не се разбира нашите общинари защо се срещат с такива хора, то си има служби по регистрация, и всичко което трябва, те какво ще вършат не се разбира.

Отговори
9 3
ПиАр-а на Тотков и Стоянов

ПиАр-а на Тотков и Стоянов

08.12.2021 | 15:18

Общината плащат за реклама, да разтягат локуми, как АйТи и аутсорсинга се били развивали, защото освен строежи друга няма в Пловдив!

Отговори
5 2
Иво

Иво

08.12.2021 | 11:45

Нали светът щеше да свърши без Боко тиквата?!? Пък като се махна и взеха да идват инвестициите?!? Защо така гербави комуняги?

Отговори
9 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?