Следвайте ни

"Брекзит" бърка в джоба на българите от Нова година

viber icon

Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от началото на новата година, предупредиха Британските пощи, пишат Pariteni.bg.

От 1 януари хората във Великобритания ще трябва да добавят митническа декларация към тяхната пратка. Пощите посъветваха британските клиенти да последват тези указания още от днес, за да бъдат избегнати закъснения на пратките.

„Клиентите, пращащи колети от Англия, Шотландия и Уелс ще трябва да прикрепят митническа декларация към пратките с подаръци или стоки, изпращани зад граница, в това число и за дестинации от ЕС“, се казва в съобщението на пощите.

Митнически декларации не трябва да се попълват, когато става дума за изпращане на писмо, картичка или документ от Великобритания до страна от ЕС.

Митническите декларации не са необходими за стоки, изпращани от Северна Ирландия за дестинации в ЕС. Това е по силата на Протокола за Северна Ирландия, договорен между Лондон и Брюксел, за да се гарантира, че няма да има граница на остров Ирландия.

Протоколът гласи, че Северна Ирландия де факто ще продължава да спазва правилата на европейския митнически съюз и на единния пазар след края на преходния период след BREXIT, изтичащ на 31 декември.

Според данни на Британските пощи 45 процента от международните колети, изпращани от Великобритания, са за ЕС.

Очаква се днес Великобритания и Турция да сключат днес споразумение за свободна търговия. о трябва да гарантира липсата на мита и сигурността на хиляди работни места в британската индустрия.

Лондон вече е подписал с 62 страни търговски споразумения, които ще се прилагат след края на преходния период за BREXIT на 1 януари.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лорд Мехмет О'Съливан

Лорд Мехмет О'Съливан

01.01.2021 | 12:09

Да си возят стоките от Босфора до Бристъл , но по вода. Няма да ни тровят и трепят заради техните печалби.

Отговори
3 1
Брекзит

Брекзит

31.12.2020 | 22:19

Като ми бръкне в скъсания джоб ше ме фане за дюзеня

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?