Следвайте ни

Бойко Борисов похвали пловдивски проекти

viber icon

Премиерът Бойко Борисов похвали пловдивски пътни обекти по време на конкурса "Мистър и Мисис Икономика", който се провежда в "София Тех Парк" тази вечер.

“Оставих Банкя последна, да си ходя през Младост. Сигурно ще ни се разсърдят хората там в един момент”, каза премиерът.

Коментарът му бе по повод напредъка по редица инфраструктурни обекти, които в момента се строят.

Той започна с магистрала “Тракия”, мина през Западната дъга, Южната и Северната тангента, като уточни, че “без тях София нямаше да се движи”. Припомни “Хемус”, похвали вносителите на едри машини, “Боаза-Плевен” и “Търговище- Шумен”, които вече били с чакъл.

“Ако слезете надолу по “Струма” вече сме на 300 метра в тунела и след Кресна всичко е очертано. Припомни, че в Габрово също има голям напредък.

“Да видите как се пробива планина - Стара планина. С какви усилия и какъв труд на работниците и строителите”, каза премиерът.

И продължи с околовръстното на Пловдив, визирайки вероятно кръговото кръстовище до караулката на Асеновградско шосе. Пътното съоръжение се разширява по инициатива на бившия областен управител, а сега кмет на Пловдив - Здравко Димитров. Под негово ръководство бяха отчуждени частните имоти, а Агенция "Пътна инфраструктура" избра за изпълнител фирма "ИСА 2000".

Същата фирма удвои Асеновградско шосе. И за двата проекта парите са осигурени от държавата.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?