Следвайте ни

Борисов: Ще имаме инвеститор за голям автомобилен завод ВИДЕО

viber icon

Гледах цифрите и картата на автомобила, който тествах. Голяма част от тези заводи съм откривал. В началото шиехме седалки, табла. В последствие минахме на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил - софтуера и електрониката.Това каза премиерът Бойко Борисов на представянето на революционния 3D i-Cockpit, произведен в България. Това е първият истински триизмерен клъстер в серийното автомобилно производство, внедрен в най-новите коли на "Пежо".

Притеснително е, че бяхме най-ниско по заплащане, но затова сме си виновни ние, десетилетие промотирахме България като най-евтината работна ръка. Темповете, с които това се наваксва са достатъчно добри, заяви още премиерът.

Има и много високи заплати в бранша. Навремето в един Мерцедес S-класа единственото, което правеха българите е да ходят да му подритнат гумата и да кажат "Каква направа е това".

Преди месец открихме в Пловдив завод, който произвежда фаровете, мигачите, стоповете, в Димитровград са кабелите, в Русе са дистанционното управление и камерите около мерцедесите, а сега на най-специалната кола на Мерцедес ние сме направили най-важното.

Съжалявам, че на фона на всички негативни новини, българите не могат да се зарадват, че този автомобил най-иноватиното е създадено пак от българи", каза премиерът. 

"Ние сме готови за завод. Сигурен съм, че догодина ще имаме инвеститор. Няколко са големите компании, които се колебаят коя да дойде", обяви премиерът Борисов.

Борисов обеща да докара в България Доналд Тръмп. При срещата им в Белия дом президентът на САЩ обеща, че ще направи всичко възможно да посети страната ни.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?