2374
Следвайте ни

BOBCAT представи първия в света електрически верижен товарач

viber icon

Ако работите по строителен проект, който е на закрито, или в шумочувствителна зона, използването на шумни машини с отделяне на голямо количество отработени газове не е най-добрата идея. Това е една от причините Doosan Bobcat да разработи първия в историята електрически компактен верижен товарач T7X.

Освен че е изключително тих и плавно работещ, като същевременно не произвежда никакви емисии, T7X осигурява моментална мощност и пиков въртящ момент при всяка работна скорост - при конвенционалните товарачи операторът трябва да изчака хидравличната система да натрупа мощност. Доказано е, че този електрически товарач има много по-ниски експлоатационни разходи и изисква по-малко поддръжка от дизелови/хидравлични товарачи.

Захранването се осигурява от 62-kW литиево-йонна батерия, като едно зареждане издържа до четири моточаса непрекъсната употреба. Това е възможно отчасти благодарение на системата за управление на захранването, която разпознава натоварването, автоматично намалявайки изходната мощност до не повече от необходимото за съответната задача.

Операторите, разбира се, също могат ръчно да настройват производителността на T7X за конкретни задачи, което включва възможността да се променя скоростта на задвижване при пълен въртящ момент. Както и при всички останали машини и оборудване Bobcat, тук операторите също могат да избират между различни допълнителни приспособления за специфични задачи, като свредел за копаене на дупки, грапа за захващане на предмети и ъглова четка за метене.

T7X в момента е изложен на CES 2022, където вече получи две награди за иновации. Той ще бъде достъпен за наемане в Северна Америка по-късно тази година чрез партньорството на Bobcat със Sunbelt Rentals. Очаква се информация кога електрическият товарач ще бъде наличен за закупуване и на каква цена.

Официален представител на Bobcat в България е компанията „Мегатрон“ ЕАД. Вече 23 години тя е безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. През годините успя да спечели доверието на много нови клиенти. „Мегатрон“ разполага с единадесет търговско-сервизни бази и магазини в страната - София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Българово, Силистра и Монтана.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?