Следвайте ни

Българското вино разширява пазара си на Острова

viber icon

За втора поредна година в залите на българското посолство в Лондон се проведе търговска дегустация на модерни български вина.  Бяха представени около 180 вида вина, произведени от 24 български винопроизводители.

Мероприятието бе уважено от присъствието на над двеста представители на английския и български бизнес - търговци на вина и спиртни напитки, собственици на ресторанти, заведения и магазини и други специалисти от винения бранш. Целта на събитието бе да се популяризира в Лондон и Великобритания новото винопроизводство на България и да се разшири пазара му.   

Българските вина не са непознати в Западна Европа. Като бивш асеновградчанин например, аз знам, че лъвският пай от производството на асеновградския винзавод от няколко десетилетия се изнася предимно в Германия и Англия, разказа за „Марица“ Никола Филипов, който живее в Лондон . В съседния на лондонското ми жилище супермаркет „Теско“ забелязах, че бутилките с българско вино се изкупуват доста бързо, макар че сродните им чилийски, австралийски или южноафрикански, намиращи се в съседство на щанда, са с по-ниска цена, допълва впечатленията си той.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?