Бизнесмен стана почетен консул на Беларус в Пловдив

Строителният и транспортен предприемач инж. Красимир Шалев е новият почетен консул на Република Беларус в Пловдив. Министерският съвет даде съгласие за това на днешното си заседание. Консулският окръг ще обхваща областите Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

От правителствената пресслужба уточняват, че откриването на новото почетно консулство на Беларус в Пловдив ще допринесе за задълбочаване на традиционно добрите отношения със страната и за активизиране на търговско-икономическите, хуманитарните, културните и академични връзки между двете държави. Беларус има посолство в София, а от 2002 г. и почетно консулство със седалище Бургас, обхващащо консулски окръг Бургас, Варна и Добрич.

Красимир Шалев е съсобственик и управител на строително-инвестиционната компания "Бигла III" ООД. Дружеството е създадено през 1991 г. и досега е изградило десетки луксозни жилищни и бизнес сгради в страната. Тя е главен изпълнител на най-големия детски научен център в Югоизточна Европа - "Музейко"в София. През 2003 г. се регистрира "Бигла Консулт" ООД, която поема инвестиционната и посредническата дейност на компанията. Осем години по-късно е основана и "Бигла Транс" ООД, чиято дейност е свързана с транспорт и строителна механизация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?