Следвайте ни

Бизнесът: Взимаме всички възможни мерки, за да защитим служителите

viber icon

Бизнесът в Тракия икономическа зона предприема всички възможни мерки за превенция на служителите си. Подхождаме с изключително внимание и отговорност към ситуацията, заявяват в декларация до българската общественост компаниите в зоната. Документът е подписан от 33 фирми. Убеден съм, че и останалите 130 фирми от Тракия икономическа зона прилагат всички мерки срещу коронавируса и ще подпишат Декларацията в следващите дни“, категоричен е инж. Пламен Панчев, един от създателите на най-мащабната индустриална зона  в България. ТИЗ е дом на над 180 компании, половината от които чуждестранни, в които работят над 35 000 души. В някои от заводите се трудят над 2 000 служители. „Чрез тази Декларация бихме искали да намалим създадената в момента паника, да успокоим работниците от фирмите в ТИЗ, че се взимат всички предпазни мерки за тяхното здраве и безопасна работа“, обясни той. 

Големите производствени компании в ТИЗ  идентифицират хора с тревожни симптоми чрез проверка на температурата още на входа на предприятията. Работните места, общите пространства и фирменият транспорт се дезинфекцират редовно. Работодателите се стремят да осигурят безопасно разстояние между работниците и разделяне на почивките им по различно време, се изброява в декларацията. Част от админстративния персонал изпълнява служебните си задължения от вкъщи. 

В същото време е изключително важно да създадем условия за икономическо благополучие в дългосрочен план, да продължим да поддържаме и създаваме нови работни места и в бъдеще, заявява бизнесът. Много предприятия и семейства са силно засегнати от кризата. Някои от нашите клиенти обявиха преустановяване на дейността си, но за щастие повечето все още работят и имаме поръчки от тях. Ние носим социална отговорност да не ги разочароваме в такъв момент. Техният бизнес ще спре, ако не доставяме нашите продукти. Работните места и доходите на много семейства зависят от това - не само нашите, но и тези на нашите клиенти по целия свят, посочват още мениджърите на големите предприятия.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?