Следвайте ни

Бизнесът иска евтини чадъри на морето и догодина

viber icon

Хотелиерите по Черноморието  настояват правителството да намали концесионните такси на плажовете и за следващия летен сезон през 2021 г. Срещу това те обещават да държат евтини цените на чадърите и шезлонгите и за тях да се плаща колкото и тази година.

Бизнесът иска решението за сезон 2021 да се вземе още сега, за да могат туроператорите и хотелиерите да заложат ниските цени в пакетите си за догодина. Предложението е на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и оттам смятат, че това трябва да е държавна политиката поне в следващите 2-3 години, докато се стабилизира секторът.

Това лято от всичките 132 плажа по морето безплатни бяха само 17. На останалите цените варираха от 1 лев до 5 лева съответно за чадър и шезлонг. Не се мина и без грозни манипулации от рода на скъпи шалтета или високи цени на напитките на плажа. 

По-евтините плажни принадлежности бяха представени от Министерство на туризма като един от основните начини за привличане на българските туристи в родните курорти за сметка на почивките в чужбина - основно в съседна Гърция. Проблемът с Бяло море обаче се реши от само себе си, след като южната ни съседка почти затвори границите си с България заради висока заболеваемост от COVID-19.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?