49
Следвайте ни

Бизнесът иска 3 седмици тотален локдаун

viber icon

Тотален локдаун за три седмици, който да обхване всички сфери с изключение на хранителните магазини и аптеките – това предлага бизнесът. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ са убедени, че зелените сертификати ще убият бранша, а освен това мярката няма да стопира разпространението на COVID-19.  

Подобен локдаун може би ще окаже сериозно влияние и на спекулантите на ток, защото през това време няма да има консумация на електроенергия и надали цените ще останат същите, подчертават още една полза от БХРА.

Държавата е готова да фалира бизнеси вместо да плаща за социални и икономически мерки. Това стана ясно от въвеждането на задължителния „зелен сертификат“ за хотели и ресторанти, въпреки че едва 20 на сто от населението у нас е ваксинирано, категорични са от асоциацията. Рестрикциите трябва да са валидни за всички, а не само за някои сектори, както е в случая, и задължително да са придружени от икономически и социални мерки, посочват от там. Недоумяваме защо отново правилата са валидни за бизнеса, но учителите и администрацията ще продължават да се трудят без да се налага да предоставят здравен сертификат, за разлика от нашите служители, подчертават от УС на БХРА.

След като месеци наред бизнесът страдаше и продължава да плаща чутовни сметки за ток, сега е изправен пред още едно предизвикателство – персоналът отказва да се ваксинира и обектите не могат да работят, защото няма служители. "Това е резултат от изключително слабата информационна кампания на Министерство на здравеопазването и противоречивите сведения относно ефикасността на ваксините", обясни зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Олга Попова.

Олга Попова.

23.10.2021 | 19:30

Правилно!Човешкия живот на първо място!И разбира се компенсации.

Отговори
0 0
Олга Попова.

Олга Попова.

23.10.2021 | 19:28

Правилно!Човешкия живот на първо място!И разбира се компенсации.

Отговори
1 0
Работник

Работник

21.10.2021 | 21:44

А седми номер мотика не искат ли!

Отговори
1 0
Айляк

Айляк

21.10.2021 | 21:42

Сами си го натресоха, правиха сами тестове миналите почивни дни, показаха , че може, пък сега като им го дадоха реват.Ай сиктир, на тия угодия няма . Две години все недоволни, а кафето 3-4-5 лв, а кюфтето стигна 10 при баш ревящите в Капана..

Отговори
2 0
Иван

Иван

21.10.2021 | 16:24

Учителите защо да са съгласни , те си получават пълната заплата и бонус към заплатата,когато нашите деца са в онлайн обучение и родителите не смогват да обесняват уроците, защото само 20 мин им е позволено учителие да са в онлайн клас! Скапана държава!

Отговори
5 5
Киро

Киро

21.10.2021 | 15:44

Много правилно , тези които не работят а имитират дейност получават на деня заплатите си при това увеличени двойно тройно, как да искат педагози да стъпят в клас или държавни служители на работа след като са гарантирани, Частика се оправдава с ковид цена на ток и горива намалени поръчки и не плаща и никой не се застъпва за работника, Затворете всичко и ни плащайте сметките и ни хранете децата така де щом за едни може защо за други да не може

Отговори
7 3
КУКУ

КУКУ

21.10.2021 | 15:40

Преди изборите едва ли ще го получат. Въпреки, че "настинката е лека" и е "сезонна"

Отговори
4 2
Пак пари

Пак пари

21.10.2021 | 15:37

Пак пари искат ... Само Пари пари пари Гледайте си работата . И да затворят за 3 седмици кво после ай пак . Който иска да се ваксинира и да ходи по кръчми. Който Не иска взима гегата и с ОФцете на Къра Само с вас ще се занимава цяла Държава хайдуци И не забравяйте че ДДС е 9% само до края на годината хааххаах циркаджии

Отговори
4 3
Цървули

Цървули

21.10.2021 | 14:28

Нали сега работите кюндари! Какво искате в крайна сметка п**али? Ни така, ни онака.....всичко е отворено!

Отговори
9 6
Бизнеса

Бизнеса

21.10.2021 | 13:58

Да си е.е майката!

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?