Следвайте ни

Бизнесът иска 0 % данък печалба в следващите 2 г.

viber icon

През следващите две години - 2021 и 2022 г. предприятията да бъдат освободени от данък върху печалбата. Това предложи председателят на Българска стопанска камара БСК Радосвет Радев на редовно заседание на Управителния съвет на БСК. Приходът от корпоративен данък в последните две години е в размер на 2,3-2,6 млрд. лв. Според Радев тези средства могат да бъдат пряко използвани за ефективно и непосредствено подпомагане на българския бизнес. От БСК предлагат още физическите лица да бъдат освободени от заплащане на данък върху дивидента в размер на 5%.

На същото заседание бяха приети няколко нови членове на БСК, между които Университетът по хранителни технологии в Пловдив.

Вътрешни правила на камарата за контрол ще предотвратяват изпирането на пари, както и оценка на риска от изпиране на пари и финансиране на тероризъм. Документите са съобразени с разпоредбите на Закона за мерките срещу изпирането на пари и с указанията на ДАНС. Правилата съдържат: критерии за разпознаване на съмнителни сделки и клиенти, правила за наблюдение на сложни и необичайно големи сделки и операции, правила за идентифициране на клиенти, ред за съхранение на документацията, мерки, които се предприемат при установяване на съмнителни сделки и клиенти, и вътрешен контрол по спазване на мерките срещу изпирането на пари.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бъбу

Бъбу

01.10.2020 | 08:28

Да, няма лошо Г-н, Радосвет, явно много ще ти е добре без данъци, особено върху. девидентите, то направо да вземем да затворим държавата ще е най добре. По света богатите хора сами предложиха да дадат част от парите си в подкрепа на държавата, а вие предлагате без данъци, което означава без подкрепа за здравеопазване, образование и т. н. Нахално е това което искате.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?