71

Бизнесът и властта обсъждат в Пловдив парите за иновации

Министерство на иновациите и растежа организира утре в Пловдив обсъждане на Иновационната стратегия за интелигентна специализация /ИСИС/. Събитието ще започне в 13.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“, а  стратегията ще бъде представена от Мария Тодорова, директор на дирекция „Политики и анализи“ в Министерството на иновациите и растежа.

ИСИС е базисен документ за определяне на целия комплекс от мерки за финансиране на иновации в програмен период 2021 – 2027 г., Той касае достъпът до ресурси по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“  и Програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация.  

Министерство на иновациите е водещо при разработването на проекта на актуализирана Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2027 г. Документът в момента е качен в Портала за обществени консултации на Министерски съвет. Предвижда се готовата ИСИС да бъде приета от МС през октомври.

През това време ведомството организира поредица от регионални обсъждания, част от които е това в Пловдив. В събитията участват представители на централната и местна власт, академичните среди, бизнеса и иновационната екосистема.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
От тая иновационна екосистема и от отказаните от Брюксел пари за

От тая иновационна екосистема и от отказаните от Брюксел пари за

06.09.2022 | 17:51

За бедствия,благодарение на Киро,че ги отказа и спря проекти,сме на тоя хал и с тази съсипия и наводнения.Погубихте народа,некадърни,Пълен провал!

Отговори
1 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?