44
Следвайте ни

Биткойнът и етериумът се сринаха

viber icon

Поевтиняването на биткойна през последните седмици продължи и през миналата седмица, като цената му спадна под 42 хил. долара до нива, невиждани от септември 2021 г., съобщи Bloomberg, цитиран от investor.bg.

Най-голямата криптовалута поевтиня с 4,9% само за 24 часа до 41 008 долара, с което бележи спад от около 40% спрямо рекордния връх от близо 69 хил. долара, достигнат на 10 ноември.

Етериумът, втората по големина криптовалута, поевтиня с 9% до най-ниското си ниво от 30 септември.

И двете дигитални валути, както и други, сред които Binance Coin, Solana, Cardano и XRP, са с по над 10% надолу през последните 10 дни.

Криптовалутите поевтиняват, след като протоколът от срещата на Федералния резерв през декември, публикуван миналата сряда, сигнализира за възможност за по-ранно и по-бързо от очакваното увеличаване на лихвените проценти, както и за потенциално свиване на баланса.

Намерението на Фед да свие баланса през първото тримесечие на 2022 г. е основната причина за тези разпродажби. За съжаление, няма признаци да се появи подкрепа, преди да се достигне най-ниското ниво от септември 2021 г. от 39 753 долара, което може да доведе до достигане на дъното от май-юли миналата година, казват стратезите на Fundstrat.

Безредиците в Казахстан, където се преместиха значителен брой от операциите по добив на криптовалути след забраната им в Китай и които вече са засегнати от енергийните проблеми в страната, също са причина за поевтиняването, казва Тод Моракис, съосновател на доставчика на финансови продукти JST Capital.

Според съсобственика на криптокредитора Nexo, ако цената на биткойна спадне под 42 хил. долара, ситуацията „може да стане грозна“, тъй като стойност под 36 хил. долара е възможна цел. Той добавя, че биткойнът е издържал на двумесечния период на консолидация в диапазона 30-40 хил. долара от май до юли миналата година и повторение на тази история не може да бъде изключено, тъй като затягането от страна на Фед остава популярен сценарий.

 

Снимка: Cryptodnes.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Биткойнър

Биткойнър

10.01.2022 | 18:45

Всеки от вас, който желае да спечели безплатно криптовалута Биткойн, или да си закупи такава, спасявайки парите си от растящата инфлация, отрицателните лихвени проценти по депозитите и ежемесечните такси по спестовните влогове, печелейки в криптовалути лихвени проценти от 4.4%, липсата на каквито и да е такси, както и от постоянното повишение на криптовалутите в дългосрочен план, нека следва това ръководство : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?