49

"Билла" отговори за гафа с цената на агнешкото

Верига магазини „Билла“ отговориха на пловдивчанина Иван Иванов, който сигнализира, че е измамен с цената на агнешкото по Гергьовден. Пенсионерът разказа пред „Марица“, че подмамен от промоционалната цена на агнешкото, е купил 2.5 кг, но накрая е платил 10 лева над очакваното. Човекът видял в брошурата на магазина, че заден бут българско агнешко струва 20.99 лева, а 18.99 лева е килото за предна четвърт.  Иван Иванов си направил ориентировъчно сметка колко трябва да плати за покупката, но на касата бил сюрпризиран със сума доста по-голяма от предвиденото. За близо 2.5 кг агнешки бут сумата била 74.86 лева. Нещо повече, на касовата бележка се вижда, че количеството е калкулирано на цена 29.99 лева за килограм. На долния ред е отбелязана отстъпка в размер на 12.48 лева и така сметката паднала на 62.38 лева. „Килограмът агнешко месо излиза по 24.99 лева. Нещо много различно от упоменатите цени в рекламната брошура на магазина“, коментира гневно той. 

„Марица“ сигнализира за случая мениджмънта на веригата, които обещаха да направят вътрешна проверка. Седмица по-късно изпратиха официално становище, че грешка няма. 

„След извършена вътрешната проверка става ясно, че в брошурата е комуникирана цена за предна и задна четвърт, а не за цял агнешки бут.  От касовата бележка на клиента ясно може да се види, че той е закупил цял агнешки бут, който след отстъпката е бил на цена от 24,99 лв. Толкова  е таксуваната сума по фискален бон“, посочват от „Билла“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Ами

Ами

17.05.2022 | 22:06

Мошеничеството е вкарано в самото име на била. На немски значи евтино, което априори означава лъжем ви но качествено. А за ония другите измамници от Лидъл и Кауфланд е безсмислено да се говори. Но народа е беден и не му е до качество и здраве.

Отговори
6 2
Майна

Майна

17.05.2022 | 20:35

МОЛЯ !!!!!! Задна четвъртина е било РАЗЛИЧНО ОЪ ЦЯЛ АГНЕШКИ БУТ ? Да дойде това мениджърче да ми го каже на мен това . За пръв път в живота си чувам подобно ПРО-СТАШКО И иди-отско оправдание . В била знаят ли кво означава първо АГНЕ ТРАНЖИРАНЕ БУТ (задна четвъртина) ПРЕДНА четвъртина ( плешка) Френч рак -( малки гърди от предна и задна част на плешка ребра) субпродукти( дреболии) главичка ,език и т н ? Тези за иди-оти ли ни взимат ? Аз ходя в метро о Кауфланд регулярно да купувам агнешко целогодишно и преди да ида по тела звъня за инфо и цена и ми казват и от МЕТРО И ОТ КАУФЛАНД— ДА ГОСПОДИНЕ ИМАМЕ ПРЕДНА ЧЕТВЪРТИНА - ПЛЕШКА НА ЦЕНА 23.90 и ЗАДНА ЧЕТВЪРТИНА -ЦЯЛ БУТ НА ЦЕНА 25 лв . В КАУФЛАНД - ДА ИМАМЕ ПЛЕШКА НА 18.90 и БУТ ЗАДЕН ЦЯЛ НА ЦЕНА 19.85 лв .. Тея в била някакви нови разфасовки измислят НЗ ? И защо подлъгват хора за четвъртини и т н а не упоменават че БУТ е на цена 25 лв . ? Все едно да продавам свинска ШИЯ НА 10 лв а някой ако дойде при мен да си купи врат без кост аз фа му го продам на 15 лв к после да казвам че аз в брошурата съм писал ШИЯ А НЕ ВРАТ !!! Това е пълна СВИНЩИНА

Отговори
12 2
Богдан Попов

Богдан Попов

17.05.2022 | 17:29

Ами Била да пояснява на клиентите си по добре за какво става дума. Стария човечец е искал да посрещне Георгьовден можеби (не дай бог) за последен пьт и е останал изльган.

Отговори
21 2
Възмутително поведение

Възмутително поведение

17.05.2022 | 19:57

Четвъртинка агне какво означава?! Задната четвъртина включва бута, предната - плешката. Защо хитруват? Не се ли срамуват мениджърите на Билла от мошенгийството на дребно? Да са чували за почтеност? Не!

Отговори
17 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?