Следвайте ни

Бил Гейтс продава всичко, вижте къде влага

viber icon

Умното си е умно. Собственикът на Microsoft Бил Гейтс сериозно разтърси пазарите на ценни книжа и нанесе поредния си удар върху китайския интернет гигант Алибаба.

Милиардерът изненадващо почисти семейния си фонд от акции в компании, които вече не му носят достатъчно пари. Това става ясно от заявление, подадено до американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC).

Фондът на Бил и Мелинда Гейтс - Bill & Melinda Gates Foundation, разпродаде всичките си книжа в Алибаба.  За пакета е получил 128,5 милиона долара. Въпреки че сега набързо се е отървал от тези книжа, докато бяха в семейния му сейф му донесоха 21,1 милиона долара.

Гейтс е продал всичките си акции в таксиметровата компания Uber и половината от книжата, които държи на Apple. Намалил е и дела си в Amazon, в телекомуникационната компания Liberty Latin America, топинвестиционната компания Berkshire Hathaway и в големия китайски строителен холдинг China Metro-Rural Holdings.

Къде е вложил парите от продадените акции за милиарди долари? В американската компания Schrodinger, разработваща медицински и биологически изследвания и прилагаща технологии в областта на медицината. Компанията носи името на знаменития австрийско-ирландски физик, носител на Нобел.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пари+ваксини=власт

пари+ваксини=власт

21.02.2021 | 14:04

Ваксините, които не създават траен имунитет, като тези за ковид, грип и т.н. са неизчерпаем източник на богатство. Не е необходимо много акъл за да го проумееш.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай