46

БГ зарядна хибридна станция ще се бори за приз на Техническия панаир

Актуални световни тенденции и новости в машиностроенето ще бъдат представени на Международния технически панаир в Пловдив. 77-ото издание на форума ще се проведе в периода 14-17 септември. Освен от България, участие ще вземат и компании от Турция, Италия, Румъния, Германия, Полша, ОАЕ и други страни.

Тежката индустрия у нас ще бъде представена от утвърдени на световния пазар български индустриални паркове, консорциуми и технологични центрове. Техните иновации и рационализации за различни производства вече фигурират със заявки в традиционния конкурс за златен медал, който се провежда от организаторите. Сред претендентите за приз са също мощна хибридна станция за електромобили с фотоволтаична централа и батерии, както и система за дистанционно управление и мониторинг на енергийно стопанство - локална станция/сървър и облачен софтуер.

Най-голямата у нас специализирана компания в областта на металообработващите машини ще експонира различни модели стругове, фрези, преси, шлифовъчни машини и други. Наред с промишлените лидери, в Техническия панаир участват и по-малки фирми, чиято дейност подпомага изграждането и оборудването на складови, производствени и търговски обекти и делови сгради.

Представители на автомобилната индустрия и електрониката, козметичната и химическата промишленост ще срещнат на изложението производител на висококачествени бласови изделия, шприцовани изделия, матрици и асемблиране. Компанията е българска и непрекъснато разширява своя пазарен дял, благодарение на цялостната услуга, която предлага.

Последните български разработки в областта на дроновете ще бъдат представени на щанда на Института за космически изследвания и технологии към БАН.

Тази година в изложението отново се включват силни производители от Турция

Те се представят с пълна гама продукти за ВиК сектора, с резервни части за машини, автоматизирани системи и съоръжения в областта на електрониката и електричеството. Сред изложителите от южната ни съседка са и опитни компании, специализирани в проектирането и изграждането на фотоволтаични инсталации. Алтернативни технологии за отопление с минимални разходи и екологично гориво ще предложи фирма от Каратай, провинция Коня.

Най-голямата полска компания, специализирана в производството на гръмоотводно оборудване с всички аксесоари, ще се представи с пълната си продуктова листа, покриваща изискванията на всеки сграден обект - промишлен, жилищен, исторически и храмов, търговски и обслужващ, офисен, обществен или спортен.

Водещ италиански производител на кранове

е не само сред сертифицираните с гаранция за качество в производството по индивидуални параметри, но и с лиценз за коректни бизнес отношения. Румънски лидер в стоманодобивната индустрия пристига с иновативни производствени предложения и атрактивни условия за партньорства. Последен клас съоръжения и консумативи за поддръжка на автомобили и двигатели ще представи на щанда си друга водеща компания от северната ни съседка. Експозицията в палата № 3 включва също производствени мощности за полимери и апаратура за прецизно обработване на различни компоненти.

Дубайска компания идва с различни модели електрокари, строителни машини и инсталации за поддръжка. Най-новите тенденции в едрата техника за строителството, минната и сондажна промишленост ще покаже българският представител на известна японска компания. Премиерата на последния модел колесен челен товарач ще се състои именно в Пловдивския панаир.

ЕК чества на изложението 30 г. единен европейски пазар

Европейската комисия избра Международен панаир Пловдив за първа спирка в своя пътуващ проект, посветен на 30-годишнината от създаването на единен европейски пазар. Инициативата представя ползите от общите правила в ЕС, които гарантират свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали. Целта е повече европейски граждани да се запознаят с фактите и възможностите, които носи европейската икономическа интеграция. Атрактивният щанд на ЕК ще посрещне посетители и изложители на 14 и 15 септември. Единният европейски пазар е създаден на 1 януари 1993 г., след подписването на Договора от Маастрихт на 7 февруари 1992 г. Първоначално в състава му влизат 12 държави: Белгия, Дания, Германия, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Холандия, Португалия и Обединеното кралство. Днес единният пазар се състои от 27 държави членки, както и Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, като Швейцария има частичен достъп.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?