44

БГ хостинг компания оглави Forbes Innovation Awards 2023

Българската уеб хостинг компания SiteGround е тазгодишният победител във Forbes Innovation Awards 2023. Дружеството, което е един от най-големите играчи на световния хостинг пазар, спечели първо място в три категории на конкурса: Иновативен офис, Иновативен лидер и Социална иновация.

SiteGround впечатли журито с множеството социални иновации, които създава. Сред тях е инструмент, който дава възможност на потребителите да измерят въглеродния отпечатък от дейността си в интернет.

Компанията получи най-високи оценки от журито и заради иновативния си офис. Той разполага с удобствата на всички съвременни офиси - кътове за отмора и игра - билярд, джаги и други, разчупени пространства. Успоредно с това офисът е изграден и функционира в унисон с най-високите стандарти за опазване на околната среда, съобщи forbesbulgaria.com.

В категория "Социална иновация" освен SiteGround статуетка спечели и Фабрика за идеи. Организацията е създател на Резиденция БАБА - инициатива, който свързва млади хора от градовете и възрастни в села из цяла България. Проектът създава устойчиви селски иновации, свързвайки знанието на миналото и неговите носители - възрастните, с уменията на младите хора.

Първото място в категория "Иновативна услуга" отлетя при EnduroSat. Това е български стартъп, който дава възможност на клиентите си да събират данни от земната орбита, без да е необходимо да изстрелват собствен сателит в Космоса. Услугата позволява съществено намаляване на разходите и да получават вход до космически данни по достъпен и изгоден начин.

В категория "Продуктова иновация" беше отличена Solumar. Пречистващaтa системa на компанията улавя замърсители като фини и груби механични частици и летливи газове с от 6-8 пъти по-ниски капиталови и оперативни разходи спрямо алтернативни решения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?