Следвайте ни

Безплатни музеи и атракции привличат туристи по морето

viber icon

Държавата стимулира морския туризъм с безплатно посещение на музеи. Това е новата кампания на Министерство на туризма „Естествено в България“, в рамките на която за един ден през лятото всички музеи и туристически обекти на територията на една община ще бъдат с вход свободен. Целта е да се привлекат повече посетители заради културно-историческите забележителности и атракциите в района, аргументират идеята си от ведомството на Николина Ангелкова.

Община Бургас първа ще отвори вратите на музеите си като част от инициативата. На 25 юни (вторник) с вход свободен ще са 10 емблематични туристически обекта за морската община. Авиомузей Бургас, Къща-музей „Петя Дубарова“, Музей на остров „Св. Анастасия“, Исторически музей, Етнографски музей, Археологически музей, Природонаучен музей, Туристически комплекс „Акве Калиде“, Културен център „Морско казино“ и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ ще посрещат безплатно туристи през целия ден.

 На 11 юли 2019 г. в Китен посещението на експозицията за подводна археология „Тайни на морското дъно“ също ще бъде безплатно за гостите и гражданите на града. Община Приморско, която ще се присъедини към проекта на 2 септември 2019 г., е анонсирала, че ще отвори следните туристически обекти на своята територия за свободен достъп на туристи: Тракийско скално светилище „Бегликташ“, Исторически музей Приморско, Експозиция „Българската Ясна поляна“, с. Ясна поляна.

Това е втората иновативна кампания на Министерство на туризма, която се прави в помощ на туристическия бранш, който подкара труден сезон 2019. В рамките на първата  "неочаквана ваканция" се включиха малко над 60 хотела от цялата страна. Идеята беше гостите да платят две нощувки, а третата да им се подари. Кампанията обаче беше само за периода април и май.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ххх

ххх

25.06.2019 | 23:32

Ама то и море ли има в България?! Явно се има предвид пространството между Дедеагач и Солун. Иначе на онова Гьолище между Дуранкулак и Резово трябва да си мазохист, за да отидеш!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?