3906

Без вина виновна: Спряха картата за спорт на жена заради "подозрително поведение"

Без вина виновна. В такава ситуация съвсем неочаквано попадна Паунка Пиронкова от Пловдив. Тя има карта за спорт "Кулфит" от няколко месеца, която ползва по предназначение в две спортни зали в града. В един момент обаче, без предупреждение, се оказва, че поведението й се е сторило „подозрително“ на фирмата и тя ще го обследва. Колко време ще продължи проверката не се знае – може да е няколко дни, а може и няколко седмици, обяснили от колцентъра на сащисаната жена. През това време обаче тя е с отрязан достъп до спортните зали - от първи април до ден днешен. Стигнало се дори до конфуз - в началото на месеца, без нищо да подозира, жената отишла на обичайната си йога практика и там се разбрало, че абонаментът й не е активен. За да не бави опашката, жената платила занятието отделно. Ами, ако нямах пари в себе си, риторично пита Паунка.

Картите за спорт на "Кулфит" са вид социална придобивка за работници и служители. Притежателите им имат право на едно посещение на ден в спортна зала по избор. В списъка за Пловдив присъстват над 70 обекта. Паунка ползва карта, издадена й в ролята на придружител. Всеки титуляр има право да извади карта на един придружител. Месечната такса за придружителите е 89 лева. 

„През първите месеци правех средно по около 12-14 посещения на месец. През март обаче достигнах своеобразен рекорд от 19 посещения“, разказва Паунка, като допуска, че именно активността й може да се е сторила „подозрителна“ на компанията. „Те нямат интерес картата да се ползва начесто, точно обратното, защото таксата от 89 лева вече е предплатена. Не искам дори и да си помисля, че това е причината да ми отрежат достъпа, не е никак честно. В общите условия към договора черно на бяло пише, че имам право на едно посещение в спортна зала на ден, което прави или 30, или 31 посещения на месец“, разсъждава тя. 

От търговския отдел на компанията потвърдиха за "Марица", че действително тече проверка за Паунка Пиронкова. Не уточниха обаче от какво е провокирана. "Клиентката ни не е ощетена финансово, за месец април от дамата не е изискано плащане", посочи Кристиан Антонов. Той разказа, че се налага колегите му внимателно да следят за нередности, тъй като се засичат доста злоупотреби, най-често именно с картите на придружителите. "Ако няма нарушения, още от следващия месец дамата ще възстанови правата си", допълни Антонов.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?