Следвайте ни

Без опашки в магазините за техника преди Коледа СНИМКИ

viber icon

Огромните струпвания в големите вериги магазини за детски играчки и подаръци заради наближаващите коледни празници се превърнаха в тема номер едно през последната седмица. От километрични опашки хора пред входовете, чакащи реда си, до масови талпи вътре, без спазване на елементарни епидемични мерки.

Не такова е положението обаче в големите вериги за черна и бяла техника. Репортерската ни проверка, проведена след работно време, показа, че в подобен вид магазини не само се спазва дистанция, но изобщо няма толкова голям наплив.

Това може да се дължи на няколко фактора, най-логичният от които са по-високите цени на стоките, в сравнение с играчките и продуктите за бита и всекидневна употреба. На второ място стои и личната отговорност на всеки купувач. 

Видяхме, че клиентите не се струпват един до друг, а се стараят да пазят разстояние, често придвижващи се по различни коридори. На входа охрана следи за пропускателния режим, поставени са и дезинфектанти. Вътре всички носят маски. 

Паркингите пред няколкото магазина също не се пукат по шевовете, а броят на колите спрямо броят на клиенти сочи, че голяма част от превозните средства са притежание на служителите. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?