49

„Белла България“ с отличие за иновации

Церемонията по връчване на наградите „Иновационен продукт“ се състоя в рамките на десетия европейски форум на субектите на социалната и солидарна иконокима

Хранителната компания „Белла България“ получи отличие за развитието на иновативни продукти по време на юбилейния десети европейски форум на субектите на социалната и солидарна иконокима под наслов „Справедлива, адекватна и трансформираща социална икономика“, който се провежда в Пловдив (20-21 юни 2022, Пловдивски панаир, палата 11). Наградата беше връчена на изпълнителния директор на компанията Елза Маркова от зам.-министъра на труда и социалната политика Жулиета Върлякова.

„За мен е чест да получа това отличие! Това е висока оценка за „Белла България“ за активната роля на компания за производството и развитието на разнообразни храни по иновативни технологии и патенти, представляващи световна новост и основани на екологична устойчивост,“ заяви по време на церемонията по награждаването Елза Маркова. 

Десетото юбилейно издание на високия международен социален форум се проведе с участието на 150 организации от цял свят. Официални гости на събитието бяха комисарят за работни места и социални права към ЕК Никола Шмит и представители на българските държавни институции, сред които вицепрезидентът Илиана Йотова, социалният министър Георги Гьоков, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на земеделието Иван Иванов, министърът на туризма Христо Проданов, изпълнителеният директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, омбудсманът Диана Ковачева, кметове на общини. 

Текст под снимка: Еврокомисарят по труда Никола Шмит опита традиционни български вкусове - луканка и баница.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?