46

Бегачи аматьори от Либхер тичаха 16 км със студент в инвалидна количка заради благородна кауза

Тим на Uber надбяга 59 отбора на рекордната по участници фирмена щафета Liebherr Business Run Plovdiv в Тракия икономическа зона

Рекорден брой участници – 60 отбора от 31 мултинационални фирми и 1 фондация се включиха вчера в петото издание на Либхер Бизнес Рън Пловдив в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Всеки от 240-те любители бегачи направи по 2 обиколки на затвореното трасе около завода на Liebherr.

Състезател в инвалидна количка обра аплодисментите на стотиците присъстващи. Най-голямата фирмена щафета в Южна България, организирана от Спортен клуб „Бегач“ и фирма Liebherr в партньорство с Пощенска банка и MetLife, и съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“, подкрепи поредната благородна кауза. 4-ма аматьори бегачи от един от отборите на домакина „Либхер“ бутаха 16 км инвалидната количка на пловдивския студент Иван Пеев, който е роден с церебрална парализа. „За първи път правим подобно включване на Бизнес рън, защото трасето го позволява“, обясни Влади Константинов от Спортен клуб „Бегач“. Клубът участва в международен проект за разработка на наръчник за изграждане на трасета за бягане за лица в неравностойно положение. „Целта ни е повече хора с ментални и физически затруднения да навлязат в спорта, за превенция, терапия и приобщаване“, сподели още Влади преди връчването на наградите на победителите в надпреварата. 

За 1 час, 1 минута и 27 секунди мъжки отбор от 4-ма състезатели-аматьори на фирма Uber пробяга 16-те километра и грабна златните медали. Само 45 секунди след тях финишира отбор на домакините от „Либхер Хаусгерете Марица“, а трети завършиха „Ханон Системс“.

И при дамите триумфира тим на Uber с време 1 час, 11 минути и 49 секунди. Среброто спечелиха от EPAM, а домакините от Либхер се окичиха с бронз.  

Победителите мъже получиха хладилник за офис от Liebherr, всяка от жените – златни медалистки спечели 200 лева под формата на ваучери от Либхер. Антон Дуков, маркетинг директор на MetLife, връчи ваучери за 10% отстъпка на застрахователен продукт по избор на класиралите се състезатели. 

Събитието е благотворително и 30% от таксите – 3 000 лева ще бъдат дарени за проект „Пловдив – град на възможности за всички деца“ на фондация „За нашите деца“.

„Важен е олимпийският принцип за участие, а не толкова спортната злоба“, коментира надпреварата Красимир Кирков. Ръководителят на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“, представи две нови инициативи при старта на щафетата. За първи път освен основното състезание се състоя и шахматен сеанс на световната ученическа шампионка Виктория Радева с 8 любители на играта. „Имаше хора, които малко повече ме затрудниха. Последен остана най-малкият участник Теодор Пейчев, който е само на 8 години. Надявам се такива млади таланти след нас да продължават и развиват спорта“, сподели Виктория. 

„Втората инициатива - „Чиста България“ тръгна преди година от индустрията в ТИЗ и е насочена към превъзпитание на обществото с цел запазване на природата чиста“, обясни г-н Кирков. На специален щанд доброволци раздаваха тениски и еко наръчник за деца, малчуганите проведоха и образователни игри с реденето на пъзели. След това 38 от тях се включиха в Kids Run Business – лекоатлетически упражнения, направени специално за подрастващи. 

Накрая всички състезатели запълниха изчерпаните си енергийни запаси с бира-скара. 

„Всяко следващо издание привлича все повече не само служители на фирми, но и техните семейства. Спортният празник вече е за малки и големи и от фирмен тийм билдинг се превърна и във фамилен“, отбеляза Влади Константинов.

Във вчерашната щафета Liebherr Business Run Plovdiv участваха служители на фирми от Тракия икономическа зона, Пазарджик и от София: АББ България, Ханон Системс, Leader 96,  KITTNER Anlagen und Maschinenbau, ТЕД БЕД, Viking Life-Saving Equipment Production, Gi.Otto Living Sofà, iCard, MentorMate, DS Smith, Либхер Хаусгерете Марица, EPAM, Uber, DSKBank, Sensata Technologies, Zobele by KDC/ONE, PENTAX Medical, Delta Source, Прайм Холдинг, Девня Цимент, VP Business Solutions, eDynamix, Робертет, Варенголд Банк АГ – клон София, Proxiad SEE, Диджитал Лайтс, Holiday Inn Plovdiv, MetLife, CBA, Telus International и фондация „За нашите деца“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?