Следвайте ни

BBC: Невиждана рецесия срива британската икономика

viber icon

Икономиката на Обединеното кралство претърпя най-големия си спад. Тя се сви с рекордните 20,4 на сто през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение с първото в периода между април и юни. Причината са мерките за блокиране на коронавируса, те  тласнаха страната официално в рецесия - за пръв път от 11 години, отбеляза Би Би Си (BBC).

Данните показват, че шестата по големина икономика в света се свива за второ поредно тримесечие.

Това е най-значителният спад на голяма икономика, отчетен досега, изтъква Ройтерс.

Националната статистическа служба заяви, че икономиката е отскочила през юни, когато правителствените ограничения за придвижване започнаха да намаляват. Съживяването през този месец е донесло ръст на брутния вътрешен продукт с 8,7% спрямо май.

Най-пострадал остава туристическият сектор - настаняването на гости и развлекателната индустрия, уточнява business.dir.bg.

"Икономиката започна да се възстановява през юни с отварянето на магазините, фабриките, които започват да увеличават производството, съживява се и жилищното строителство", заяви Джонатан Атхоу, заместник национален статистик по икономическа статистика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

намръщенЪ

намръщенЪ

12.08.2020 | 21:08

Да ги ядат кучетата, те 200 години тормозят света, сега да им се връща тъпкано

Отговори
0 1
Срамота! Английска му работа!

Срамота! Английска му работа!

12.08.2020 | 13:04

Ама каква рецесия бе Джонсън питай твоя колега в България как увеличава БВП и не се излагай, че ще ти го пратим да ви оправи рецесията на бързо!

Отговори
3 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?