49

България получава 2 години отсрочка за ембаргото върху руския петрол

България ще получи 2 г. отсрочка за ембаргото над руския петрол до юни или декември 2024 г. Това съобщи Bloomberg, като се позова на преработения проект за санкциите.

Според запознати Европейската комисия е изпратила в събота на правителствата преработено предложение, което изключва от санкциите доставките на петрол по нефтопровода „Дружба”, който е основният източник на внос на суров петрол в Унгария.

Предложението ще даде повече време на страната, която се противопоставя на санкциите, да намери техническо решение, което да задоволи енергийните ѝ нужди. То ще отговори и на опасенията на други държави без излаз на море, включително Словакия и Чехия.

Европейската комисия също така предлага ограничаване на реекспорта на руски тръбопроводен петрол към други страни членки или трети страни. Държавите в ЕС постепенно ще преустановят вноса на петрол след 6 месеца и петролни продукти след 8 месеца.

Това ще даде възможност на Унгария, която се обяви против ембаргото, да намери техническо решение за енергийните нужди на страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
русофил

русофил

29.05.2022 | 16:02

След две години рафинерията вече няма да работи.И от къде ще дойде другия вид нефт? Кой е луд да инвестира милиарди за неверните българи?

Отговори
2 2
Да съ знае и помни от олигуфрени

Да съ знае и помни от олигуфрени

29.05.2022 | 13:27

Български работници надупчиха цялата планета Земя да търсят природните богатства на други Държави А тук според един малооооооумник праскащ чифутски рекламни драсканици под краката ни сме имали милиарди кубици газ който нашите врагове от Газпром ни затапили да не разработваме А чифутската компания Дънди яко граби Българското злато И как като го имаме такова неземно подземно богатство някоя чифутска ошфорка компания още не се е сетила да го точи това неземно подземно наше богатство и да ни го продава Голяма чифутска грешка Да се знае и помни га чифут дращи по ГОРНИ гааааааааааащи

Отговори
5 4
Оставка

Оставка

29.05.2022 | 11:33

Все някой ще ни притиска за санкции, ще ни дават отсрочки, ще ни ограничават ресурсите и енергията за да си преследват техните цели. Нищо че ни въвличат на първа линия на бъдеща война НАТО с Русия.

Отговори
13 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.05.2022 | 10:21

а фипер инфлацията огромна

Отговори
6 2
Да се знае и помни от Българите!

Да се знае и помни от Българите!

29.05.2022 | 10:17

Красимир Манов: В България има залежи за над 400 млрд. кубични метра газ, но от Газпром спряха проучванията

Отговори
16 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?