3906

България и Сейшели с двоен дипломатически юбилей в Хилтън София

Официални лица, дипломати и много гости отбелязаха празника на приятелството, взаимното уважение и свободата в петзвездния столичен хотел

Петзвездният Хилтън София стана домакин на бляскав коктейл, отбелязващ двойна годишнина - 48 години независимост на Сейшели и 20 години приятелство с България. В луксозната атмосфера на емблематичния столичен хотел, почетният генерален консул на Сейшелите в България, Максим Бехар посрещна десетки приятели на държавата, представители на дипломатическия корпус, правителството, бизнеса, тур оператори и представители на медиите. Сред официалните гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, Н. Пр. Румен Петров - директор на дирекция „Близък изток и Африка“ в МВнР, проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС, и Виктор Меламед, член на УС на Асоциацията на почетните консули в България (АПКБ) и почетен консул на Кралство Тайланд в България.

За своя професионализъм Максим Бехар беше отличен със сертификати от Н. Пр. Закия ел Мидауи – извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в България, както и от Виктор Меламед – генерален почетен консул на Кралство Тайланд в България и член на УС на Асоциацията на почетните консули.

„Сейшелските острови се превърнаха в една от най-предпочитаните екзотични дестинации за почивка от българите“, сподели Максим Бехар - почетен генерален консул на Република Сейшели в България, на събитието в хотел Хилтън София. „Щастлив съм да представлявам една невероятно красива, мирна и смела страна – Република Сейшели, разположена на 115 острова в Индийския океан. През последните 20 години страната претърпя голяма трансформация и напредък. Днес имаме силни приятелски връзки с множество страни в Европа, пазарът и туристическия сектор са значително развити, жителите и бизнесът стават все по-активни в дигиталния свят, докато продължаваме да опазваме богата ни природа и културни традиции. Успяхме да засилим туристическия интерес към нашите прекрасни острови, особено в България, насърчавайки нови бизнес възможности между двете страни“, допълни той. 

Гостите имаха възможност да се сдобият с книгата Сейшелски рецепти и още за “рая на земята” с автор Максим Бехар. В изданието той разкрива тайните на креолската кухня и споделя интересни разкази за Сейшелските острови.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?