Австрийци изграждат депо за рециклиране на хартия в Пловдив

Депо за рециклиране на хартия и картон ще бъде изградено в северната индустриална зона на Пловдив, на бул. „Марица“ 97. Инвеститор на проекта е “Хамбургер Рисайклинг България” ЕООД с регистрация в София и едноличен собственик „Хамбургер Рисайклинг Груп“ ООД – Австрия. Българското поделение на чуждестранната компания е част от Prinzhorn Group. 

Инвестиционното намерение на “Хамбургер Рисайклинг България” ЕООД, внесено в РИОСВ Пловдив, ще е на територията на „Дунапак-Родина“АД – бившият завод за хартия и амбалаж „Родина”. В миналото той имаше славата на най-големия на Балканите, но претърпя неуспешна приватизация през 1996 г. Prinzhorn Holding обаче го придоби през 2002 г. и освен, че възкреси дейността му, възвърна лидерските му позиции в бранша. 

Новият производствен обект ще е на площ от 720 кв. м. и ще се разположи на действаща площадка за сортиране и третиране на отпадъци с обща площ 1200 кв.м. Предстои допълнително да се инсталира ново съоръжение – преса.  Тя ще се използва за балиране на отпадъци от хартия и найлон, като силата на натиск е 95 тона, а производителността до 60 тона/час. До натоварването и експедицията към заводи за реализация, готовите бали ще се складират в специално хале. Освен в Пловдив, “Хамбургер Рисайклинг България” ЕООД има депа за рециклиране на отпадъци в София и Стара Загора. 

Prinzhorn Group е лидер на европейския пазар в производството на опаковки, хартия и рециклиране. Тя е семейно управлявана, със седалище във Виена. Компанията има 10 000 служители в 16 държави. С годишен оборот от 1,70 милиарда евро, тя е номер три в Европа в сегмента производството на опаковки, хартия и рециклиране. Холдингът е структуриран в три дивизии: Dunapack Packaging (решения за опаковки от велпапе), Hamburger Containerboard (производство на рециклирана хартия) и Hamburger Recycling Group (събиране и търговия с вторични суровини).

На снимката- Заводът на Prinzhorn Group в Унгария

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
БИБИИИ

БИБИИИ

01.06.2021 | 18:20

Ало има ли патриоти в България. Къде са българските предприятия от целулознохартиената промишленост? Спаха ли до сега , та да дойдат умните хора от Австрия та да организират тази дейност. Или предпочитат да си изсичаме горите за добив на целулоза. Това беше много отдавна когато внасяхме дървесина от Коми АССР. Къде са патриотите? Къде са зелените патраули? Няма ги.

Отговори
7 0
Джандбаз

Джандбаз

01.06.2021 | 23:39

Патриотарстващите в България не са производители, а потребители от общото! Сега се ръгат на опашката за кадидат-депутати! Иначе ВСИКЧИТЕ са с професия "кьор-софра събутилник" към "войводата"!

Отговори
4 0
СЕФТЕ КОМЕНДАНТСКИ

СЕФТЕ КОМЕНДАНТСКИ

01.06.2021 | 17:53

Рециклирането е Мръсна дейност и се изнася от белите държави в Третия свят!!! За такива ни имат и това е!!!

Отговори
12 1
Чико

Чико

01.06.2021 | 17:37

Една преса монтират и това е голямата новина!

Отговори
13 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?