Следвайте ни

"Авантюрата" на "Атаро клима" с "Тесла"

viber icon

„Авантюра” - така описват покупката на първите три фирмени електрически коли "Тесла" от компанията „Атаро клима”. Беше доста отдавна, през 2015 година, и идеята беше да се ползват от транспортната ни фирма, разказва управителят Христо Рогачев.

По-късн​о депозирали още две возила на ток от модела "Тесла 3", но представянето се проточило много във времето и мениджмънтът на пловдивската фирма взел решение да си изтегли обратно депозита. Насочихме се към е-колите на европейски производители главно заради по-добрия с​ървиз, посочва Рогачев. 

Повечето автомобилни компании имат представителства в България и това прави гаранционния и следгаранционния сервиз много по-удобен. При технически проблем с Тесла единствената възможност е да качим автомобила на автовоз и да го закараме в Австрия. Това е най-близкият до България оторизиран сервиз. Разходът за автовоз на една кола е между 1000 и 1500 лева, без да отчитаме пропуснатите ползи и загубеното време, в което няма да можем да ползваме автомобила, посочва още управителят.

Специално за България трябват още подобрения в инфраструктурата, за да стане ползването на екологичните возила безпроблемно. Зарядните станции все още не са достатъчно на често, смята управителят на „Атаро клима”. Надявам се, че "най-доброто предстои".

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Уфф

Уфф

31.07.2021 | 18:42

Голяма новина ...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?