46

Авантата от 25 ст. секва: Зареждаме гориво с отстъпка само до ноември

Парите за горивата с отстъпка може да свършат още през ноември месец или с един месец по-рано от предвиденото.  До момента държавата превежда на бензиностанциите средно по около 1 милион лева на ден заради отстъпките от 25 стотинки на литър. Ако българите продължават да зареждат автомобилите си със същите темпове, държавната програма ще трябва да бъде прекратена преждевременно. Припомняме, че с последната актуализация на бюджета бяха заложени за субсидиране на физически лица при зареждане на личните си автомобили 150 милиона лева. 

Разчетът стана ясен днес, при среща на министъра на финансите Росица Велкова-Желева с председателя на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев, на която присъстваха заместник-министърът на финансите Александър Свраков, изпълнителният директор на Националната агенция за приходите  Борис Михайлов, Павел Геренски, директор на Агенция „Митници“, както и Светослав Бенчев, юрист на асоциацията. Освен хоризонтът пред мярката, на срещата беше обсъден сезонният пик на помощта и случаите на злоупотреби.

Справка на „Марица“ на данните от НАП, които бензиностанциите са длъжни да подават за продажбите си, показа, че въпреки шоковите цени на горивата, потреблението не е паднало в сравнение с миналата година. Трябва да се има предвид обаче, че лятото традиционно се отбелязват ръстове в продажбите на бензин, дизел и автогаз. Цените на горивата пък постепенно се успокояват, изключение има само при метана.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Геро

Геро

17.08.2022 | 16:20

Каква аванта г-н глупав журналист. Образованието ви е под всякаква критика. Отстъпката се плаща от данъците на всички данакоплатци в България.

Отговори
0 0
ПП  ПАРТИЯ

ПП ПАРТИЯ

16.08.2022 | 17:16

ТОВА НННННННННННННННННННННННННННННННННННННННННЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Е ВАНТАААААААААААА . БИРНИЦИТЕ СЪБИРАТ ДЕБЕЛИ ДАНЪЦИ ОТ НАРОДА ПОСЛЕ РАЗДЕЛЯТ-------РАЗДЕЛЯТ ПО 0.25 СТОТИНКИ НА БРОЙ -- НА ЛИТЪР БАХТИ И СХЕМАТА КОЙТО Е ИЗМИСЛИ ОПЪНА МНОГО ЕДРИ ПАРИ

Отговори
3 1
Чифута-Соросояд

Чифута-Соросояд

16.08.2022 | 17:03

Лапайте шарани

Отговори
2 2
Варан

Варан

16.08.2022 | 15:54

Ако Баце отново се върне на власт авантата от 25ст. ще свърши още през октомври,останалото ще се открадне от ГЕРП.

Отговори
20 8
Геро

Геро

17.08.2022 | 16:21

Напротив. Той дори нямаше да допусне подобни цени. При него е доказано, че подобни измами не могат да стават ! Кога си плащал дизел 3 лв ?

Отговори
1 1
Мерак за опашки по бензиностанциите, пак?

Мерак за опашки по бензиностанциите, пак?

16.08.2022 | 15:19

Че то до ноември има половин година бре, стига сте плашили хората! Иначе те са готови винаги да започнат да наливат в бидони...

Отговори
15 3
Българин

Българин

16.08.2022 | 17:50

Подвеждащото заглавие е много стар трик за набиране на читатели. Но накрая престават да четат и сайта! Най-вероятно някой умен редактор го е поставил.

Отговори
5 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?