71

Асен Василев обясни как ще се дава отстъпката за гориво от 25 ст. ВИДЕО

КЗК не контролира бензиностанциите, които използват момента да натрупат повече печалба, заяви вицепремиерът

 

„Бензиностанциите използват момента да натрупат малко повече печалба”. Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира цените на горивата пред NOVA. 

Той припомни, че има орган, който да ги контролира – Комисията за защита на конкуренцията.

Запитан дали тя прави това, Василев каза: „Очевидно не”.

„Провели сме няколко разговора с „Лукойл”, така че цената на едро да включва отстъпката, която е от разликата на руския петрол спрямо сорт Брент. И цената от последните месеци е равна”, коментира Василев. Именно тук била ролята на КЗК. „Радвам се, че парламентът започна процедура по смяна на Закона за защита на конкуренцията и по смяна на състава на комисията, за да влезе такава, която да си върши работата”, каза вицепремиерът.

Той обясни и как ще бъде давана отстъпката от 25 стотинки. Тя ще е за частни автомобили, регистрирани в България, или са на лизинг. Шофьорът трябва да покаже талона на автомобила на касата. В случая не било възможно да се дава отстъпката само на по-нуждаещите се хора.

„Където можем, помагаме на уязвимите групи. Помощта за работещи родители с деца, при пенсионерите с по-ниски помощи. Където е технически възможно, помощта е таргетирана”, коментира Василев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Каква отстъпка какви 5 лв

Каква отстъпка какви 5 лв

21.05.2022 | 12:13

Цените на бензина скочиха два-три пъти А те ще ми говорят за 25 стотинки. Каква наглост. Германците и италианците от днес започват да плащат в рубли на руснаците за евтини горива. А нашия продажен премиер ни тъпче в блатото на мизерията. Гадове мръсни.

Отговори
12 4
от общата баница

от общата баница

21.05.2022 | 11:33

Така държавата ще подарява тези 25 стотинки на бензиностанциите, а не на хората! Как ще се докаже днес колко хора по колко литра за заредили с отстъпка? Вероятно ще почна да ни снимат и талоните на бензиностанциите....Но, с пари от бюджета ще се "спонсорират" търговците.

Отговори
11 0
А. Николов

А. Николов

21.05.2022 | 11:17

Поздравления за РИОСВ!!! Една от малкото адекватни и работещи институции в Пловдив.

Отговори
2 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?