Следвайте ни

"Асарел Медет" стана инвеститор на годината

viber icon

"Героят на тази вечер е "Асарел-Медет" АД, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на юбилейната церемония, 10-а поред за годишните награди "Инвеститор на годината". Той връчи големият инвеститорски Оскар на шефа на "Асарел - Медет" Лъчезар Цоцорков заради вложението в болницата в Панагюрище "Асарел Панагюрище Здраве". Цоцорков благодари на екипа на "Асарел" и на правителството заради приетата стратегия за развитие на минната индустрия,съобщава "24 часа".

Вицепремиерът Дончев пък поиска от шефа на българската агенция за инвестиции Стамен Янев да има и инвеститор на десетиетието. Подгласници в тази категория са "Бер-Хелла Термоконтрол" и "АББ България. Наградата за "Инвеститор в иновативен бизнес" получи от вицепремиера Меглена Кунева "Уолтопия". След победителя са "Елдоминвест Варна" и "Пи Пи Ди България".

"Златният бик" за "Инвестиция в разширяване на бизнеса" връчи на "Костал България" министърът на икономиката Божидар Лукарски. На второ и трето място в тази категория са "Мебел-стил" и "Фесто".

Наградата за "Инвестиция в човешки капитал" връчи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Призьор е "Стандард Профил България", втори и трети са "Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър" и "Зенон БГУ".
В категорията "Инвестиция на зелено на годината" "Златният бик" отиде при Woodward от ръцете на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. След нея са "Мултивак България Продакшън" и "Гаранти-Коза България".

Плакет за успешен стартъп връчи зам - министърът на иконимиката Любен Петров на "Мелиса Клаймът". Отличието за инвестиция в сливане/придобиване получи от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева Mohawk Industries Inc. Община Костинброд получи плакет за община с най-много инвестиции от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?