Следвайте ни

Ангелкова: Чакаме първите туристи на 25 юни

viber icon

Чартърните полети не се отменят, те се пренасочват. Ние знаехме, че до 15 юни няма как да има такива полети. Границите се отвориха вчера. Така че, чартърните полети са пренасочени за юли, август, септември и октомври. На 25 юни стартират първите полети от Нидерландия, Германия, Полша. Това обясни в студиото на Сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Изключително важно е в тази ситуация в сектор туризъм и транспорт е в режим на диалог да се търси решение. Нашето предложение е да започне да действа преобразуване на мярката 60/40 в 80/20, и това да стане още следващия месец. Друга мярка е отпускането на 50 млн. лв за наемането на безработни лица, регистрирани в Бюрата по труда. Всеки един работодател ще може да направи своя избор с помощта на държавата, обясни министър Ангелкова.

Надявам се в началото на следващия месец да започне да работи, каза Ангелкова. Много е важно мярката да бъде работеща. в момента всичко е отворено и функцуонира.

От 160 милиона лева, които са отделени за безработни, 50 милиона ще бъдат насочени към туризъм. Т.е работодателите, които назначат нови хора, заплатите им ще бъдат поети от държавата, увери министърката. 

"Възстановяване на сектора ще бъде изключително бавно. Много е важно хората да върнат доверието към пътуването. България е сред държавите с най добри мерки и безопасност, каза още Ангелкова. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Rosalina DE LUCIA

Rosalina DE LUCIA

18.06.2020 | 15:08

ИЗПИТВАНЕ НА МОЯТ ЗАЕМ, ПОЛУЧЕН ОТ ИБСИ-БАНК На вашето внимание Повече не се притеснявайте от финансовите си проблеми. Успях да получа междинен заем от 15 500 евро, който наистина ми помогна да реша проблем за кратко време. Ако в допълнение сте били разочаровани или се нуждаете от кредит, заем или инвестиция или ако сте забранени за банкиране, моля, свържете се с г-жа Violaine Michèle Agnès BERTHET с кредитора на IBSI-BANK (Международна банка за солидарност и инвестиции) наистина е призната в тази област. Свържете се с нея сега, ако се интересувате от заем или инвестиция. Имейл: [email protected] Бъди благословен

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?