Следвайте ни

Акциите на "Градус" с 10% надолу след атаката на Илчовски по Борисов

viber icon

Акциите на „Градус“ поевтиняха с 10,3% до 1,40 лв. за акция минимална цена в днешната търговска сесия след споменаването на дружеството пред парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“ , съобщава investor.bg.

1,40 лева за акция е най-ниското ниво от 6 месеца насам. Оборотът до 13:30 ч. днес възлезе на 68 495 лв.

Холдингът е част от основния индекс SOFIX и го повлече надолу с 0,94% до 517,83 пункта към 13:30 ч.

Понижението идва след скандалните разкрития на крупния фермер Светослав Илчовски. В разказа си пред комисията в края на миналата седмица той поясни, че е бил заставян да прави "кух оборот" (на "Градус"), за "да излязат на БФБ, да си вдигнат стойността на дружеството и да продадат акции, които нямат стойност, на българските  пенсионни фондове“.

Днес стана ясно, че компанията ще потърси правата си в съда, каквото намерение по-рано изказаха и представители на ГЕРБ, намесени поименно в скандала.  

"Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, "Градус" АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на "Градус" АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на "Градус" АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена“, посочват в пресъобщение от компанията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Пилето

Пилето

08.05.2021 | 09:32

Най-доброто пиле е Мутропиле и снася златни кюлчета в шкафчета.

Отговори
2 3
Гледайте

Гледайте

07.05.2021 | 16:51

Това е малка част от цялата конспирация с източване на пенсионите фондове. Всичко за случващото се го има само по Евроком тв - Сашо Диков - единствената телевизия, която разкрива фактите у нас.

Отговори
14 6
Валентин

Валентин

07.05.2021 | 16:34

хайде сега хората да го бойкотират този селски тарикат и да не купуват пиле 'градус', то и без това колко е пиле това не е много ясно...

Отговори
19 8
Защо!?

Защо!?

07.05.2021 | 16:52

Какво са виновни горките пилета???

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?